Home Auto util Examenul auto. Sfaturi pentru proba practică (traseu)

Examenul auto. Sfaturi pentru proba practică (traseu)

de

Pentru examenul auto, proba practică, denumită și traseu, este cea care pune cele mai mari probleme viitorilor șoferi. Vă oferim o serie de sfaturi menite să vă ajute să treceți mai ușor proba.

Examenul auto. Sfaturi pentru proba practică

Examenul auto. Sfaturi pentru proba practică

Cei care trec de examenul teoretic, care se desfășoară pe calculator, trebuie să susțină și proba practică (traseu) pentru a obține carnetul de conducere. Aceasta se desfășoară sub supravegherea unui polițist, care determină rezultatul pe care îl veți obține la examenul auto.

Chestionare auto explicate pentru cei care dau examenul auto în 2014

Primul lucru care poate influența decizia examinatorului ține de stabilirea poziției corecte la volan. Cel mai bun sfat pe care vi-l putem da este să nu uitați prima lecție învățată în școala de șoferi – nu plecați de pe loc până nu vă ajustați scaunul, volanul și oglinzile. Aceasta este de altfel și cea mai frecvent întâlnită greșeală când vine vorba de examenul auto, proba practică.

Cei mai mulți cursanți se plâng de fapul că parcările, în special cele laterale, reprezintă cea mai mare problemă a traseului. De obicei, examinatorul va cere să executați una sau mai multe manevre de parcare. Trebuie să aveți în vedere că una dintre acestea va fi, aproape sigur, o parcare laterală.

Cele mai grele întrebări pentru proba practică

Înainte să ajungeți însă la parcări, nu uitați să eliberați frâna de mână. Este o altă greșeală frecvent întâlnită la examenul auto, proba practică. Deși pare un lucru minor, examinatorul vă va depuncta serios pentru o astfel de eroare. Ca să evitați scăpările de acest gen trebuie să vă păstrați calmul încă de la început, pentru că fiecare manevră corectă sau incorectă este notată și punctată.

Chestionare auto explicate pentru categoria C

De asemenea, încercați să anticipați cerințele examinatorului. Dacă vi se spune să vă încadrați pe o anumită bandă în intersecție, acest lucru ar trebui să vă indice și direcția de mers ulterioară. Odată ce ați anticipat asta, vă puteți concentra doar pe condus.

Poate cel mai important sfat pe care vi-l putem da pentru examenul auto, proba practică, este să nu încercați să influențați prin mijloace incorecte rezultatul. Țineți minte că odată ce luați permisul sunteți răspunzător pentru faptele dvs. și pentru siguranța celorlați atunci când vă urcați la volan. Este de preferat să repetați proba practică până atunci când dobândiți suficiente cunoștințe și încredere de sine pentru a merge singur la volan, decât să riscați un accident.

Dacă acum vi se pare traseul o probă prea grea, țineți minte că în alte vremuri existau mai multe etape, cum ar fi manevrele cronometrate în poligon și traseul de noapte. Picai una dintre ele, o luai de la capăt inclusiv cu proba teoretică.

Articole similare

Comentarii închise.