Știri

Excentricități ale unui automobilist pasionat

Astăzi, așa-numiții „petrolheads”, fani ai lumii automobilului care au grijă ca viața lor să reflecte din plin pasiunea, au unele dintre cele mai excentrice oportunități de a-și manifesta entuziasmul.

Iar pentru o miercuri simplă, zi ingrată ce stă fix în mijlocul săptămânii de lucru și în calea unui weekend cu automobilul visurilor (ideal proprietate personală), avem două idei de-a dreptul năstrușnice. Este adevărat, ar fi bine să vă pregătiți să călătoriți un pic în jurul lumii, deoarece o soluție vine din America iar cealaltă tocmai din China, chiar dacă are iz britanic.

Să vă explicăm – munții din SUA sunt cunoscuți pentru facilitățile excelente de petrecere a timpului liber pentru pasionații de sporturi de sezon (rece) și nu numai, dar și pentru locațiile naturale absolut superbe, însă pustiitor de neîndurătoare. Dar pentru aventurierii cărora le place să străbată și să deschidă noi cărări – ideal la bordul unui model tot-teren, GMC le oferă soluția perfectă (din păcate doar cu titlu demonstrativ). Este vorba despre conceptul Sierra 2500HD All Mountain, folosit în scopuri promoționale în zona Vail Mountain pe parcursul acestei ierni. Americanii au luat pur și simplu un pickup Sierra 2500HD Denali 4WD Crew Cab (una din versiunile comerciale ale truck-ului full size) și i-au atașat o pereche de șenile Mattracks 150 Series. Nici o grijă deci pentru cei care vor să ajungă oriunde – mai ales datorită utilizării unui diesel V8 de 6,6 litri capabil de nu mai puțin de 445 CP și 1234 Nm. În plus, cu o așa caroserie chiar dacă cineva ar rămâne prin absurd blocat pe munte, acest concept tot ar fi ușor de reperat de echipele de salvare…

Acum să facem și o vizită în China, din păcate și aceasta tot ipotetică – însă cu avantajul că ea va deveni reală în viitorul apropiat. Aceasta mulțumită constructorului britanic Mini care împreună cu partenerul Nova Property Investment a decis să construiască în Shanghai „o inițiativă multi-layer de coabitare”. Ei au inaugurat proiectul Mini Living, ce va deveni realitate în spațiul ocupat în trecut de un complex de șase clădiri al unei foste fabrici de vopsea din districtul Jing’An. Ideea vine cu o soluție inovatoare la eterna problemă locativă a centrelor urbane din cea mai populată țară a lumii – păstrează ideea realizării unor apartamente „de buzunar”, dublate însă de spații mari partajate de locatari, ce dezvoltă un micro-climat comunitar.

Mini va crea astfel un campus ce combină un complex de apartamente cu un spațiu destinat activităților de entertainment – spații de locuit, de lucru, amplasate laolaltă cu restaurante, o piață alimentară, grădini și locuri de joacă în deplină armonie. Apartamentele mici vor fi dublate de zonele mai mari partajate, iar Mini va testa în mica comunitate și cele mai noi experimente digitale – de la servicii de car-sharing la rezervări digitale ale restaurantului local. „Țelul final este de a oferi o calitate a vieții extrem de ridicată într-un spațiu extrem de mic,” explică inițiativa Peter Schwarzenbauer, șef peste Mini customer experience.

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE