Home Știri Exclusiv – totul despre viitorul Mercedes GLK

Exclusiv – totul despre viitorul Mercedes GLK

de

Viitoarea generație Mercedes GLK va fi pe piață din 2015, iar Daimler pregătește o rupere completă de trecut și motorizări realizate în cooperare cu Renault.

MB_GLK_v

Viitorul Mercedes GLK a ieșit deja în teste pe drumurile publice, însă din imaginile-spion de care dispunem nu putem vedea prea bine direcția către care se îndreaptă designul. Așadar, am apelat la un retuș computerizat realizat pe baza informațiilor de care dispunem.

Știm sigur că Mercedes va renunța la stilul plin de muchii drepte al actualului GLK și va adopta un design mult mai „rotunjit“. Noul GLK nu se va modifica prea mult ca dimensiuni, dar, cu toate astea, în noua optică va părea mai îngust și mai aproape de un coupé cu acoperișul ușor înclinat la spate. Dimensiunile geamurilor vor fi ceva mai mici, în schimb crește cota de tablă a caroseriei.

Mercedes CL va fi înlocuit de S-Class coupé – primele imagini

Mercedes GLK devine, odată cu schimbarea de model, o mașină de teren plină de caracter. Viitoarea generație Mercedes GLK se bazează pe tehnica următorului Mercedes C-Class, care va fi pe piață din 2014. Printr-o formă mai aerodinamică și optimizarea programului de motorizare, GLK va consuma cu 15 până la 20 de procente mai puțin.

Daimler va vinde mașini pe internet

Cele mai cerute sunt motoarele diesel cu patru cilindri 200 CDI (143 CP), 220 CDI (170 CP) și 250 CDI (204 CP), care vor fi preluate inițial de la actuala generație, dar în cursul ciclului de viață al modelului vor fi înlocuite de propulsoare noi rezultate din cooperarea cu Renault. Pe lângă transmisia cu șase trepte de viteză se va folosi și o cutie automată cu nouă rapoarte, care va fi montată mai întâi, în această toamnă, pe E 350 Bluetec și care apoi va fi montată succesiv pe alte modele cu diverse variante de motorizare.

În interior va fi montat și un touchpad de ultimă generație cu o mulțime de funcții. Habitaclul este dominat de un ecran mare, care va fi folosit într-o formă asemănătoare și la C-Class, și la noul V-Class. Utilizarea camerei de 360 de grade în zona oglinzii retrovizoare interioare îi deschide lui Mercedes GLK ochii spre exterior, aceasta permițând și o intervenție automată a frânei la trafic din sens opus, și o adaptare automată a farurilor pe drum în funcție de traficul din sens invers, pe care îl poate scoate din conul de lumină.

Articole similare

Comentarii închise.