Motorsport Știri

Experiențe noi pe circuit, inclusiv virtuale

Astăzi ne putem delecta cu o serie de noutăți ce vor face plăcere fanilor circuitelor – cu Volkswagen Motorsport anunțând versiunea facelift a modelului Golf GTI TCR, dar și Ford dezvăluind propriile surprize.

Să începem cu produsul german pentru pistele de curse – Volkswagen, nu Ford – corect este să tratăm Ovalul Albastru ca marcă americană, nu teutonă, în ciuda îndelungatei sale tradiții de pe continent. Astfel, VW Motorsport a decis să împrospăteze pentru 2018 versiunea de curse a eternului Golf GTI – modelul TCR, care de acum va semăna chiar mai bine cu modelul de serie la nivel stilistic. Desigur, Golf-ul TCR rămâne un produs destinat exclusiv circuitelor, datorită numeroaselor îmbunătățiri aerodinamice, a suspensiei modificate și a versiunii de 350 CP a propulsorului de 2 litri turbo. În plus, puterea – în continuare transmisă roților față – este livrată prin intermediul unei cutii de viteze secvențiale cu șase trepte. Modelul este destinat doar piețelor Europene, unde va încerca să își conserve succesele anterioare – francezul Jean-Karl Vernay a reușit recent să se încununeze cel mai bun pilot în TCR International Series cu ajutorul său, iar un alt exemplar a reușit să cucerească Nurburgring-ul în cadrul VLN Endurance Championship.Acum să trecem și la experiențele americane, promovate de această dată de cei de la Ford. Prima dintre ele este însă virtuală, și are în plus loc peste Ocean, în cadrul „Petersen Automotive Museum” din Los Angeles. Acolo, Ford Performance a decis să promoveze o nouă mostră a colaborării multi-disciplinare cu Microsoft sub forma unei noi experiențe interactive și digitale având ca subiect supercarul Ford GT. Logic, ținând cont de cât de rar este GT-ul, experiența „An American Supercar” fiind probabil pentru mulți singura întâlnire posibilă cu acest model atât de special. Exponatele folosite sunt un GT40 Mark III din 1967 și noul GT, care datorită tehnologiei Microsoft HoloLens pot fi utilizate după bunul plac al „spectatorului” – fie desfăcute bucată cu bucată în mediul realității virtuale, fie probate pe circuit în versiunile de curse.


Nici o grijă dacă nu veți ajunge la Los Angeles, deoarece Ford Performance are un as în mânecă și pentru amatorii de îmbunătățiri de pe Bătrânul Continent, și de această dată accesibilitatea este mult mai universală. Astfel, producătorul a dezvăluit noua gamă de accesorii „Performance Parts” pentru seriile Mustang, Ford ST și Ford RS. Este practic o opțiune de tuning direct de la sursă, cu peste 70 de opțiuni de personalizare a design-ului, sound-ului sau a manevrabilității doar în prima tranșă a gamei, deja disponibilă pe cuprinsul rețelei Europene de distribuție. Gama cuprinzătoare acoperă practic tot ce are mai bun Ford – Fiesta ST, Focus ST, Focus RS, Mustang și supercarul GT. Unul din elementele majore de noutate este reprezentat de „Drift Stick”, o părghie electro-mecanică de acționare a frânei de mână, deja disponibilă pe modelul Focus RS din America de Nord, însă poate la fel de important este și detaliul că nici o componentă din serie nu are un efect negativ asupra garanției oferită de producător.

Aurel Niculescu

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE