Home Știri Federal-Mogul preia o divizie Honeywell și o fabrică din România

Federal-Mogul preia o divizie Honeywell și o fabrică din România

de

Honeywell  a anunţat că a ajuns la un acord definitiv pentru a vinde divizia de materiale de fricţiune  pe care o deţine către Federal-Mogul pentru suma de 155 mil. dolari. Vizată este și o fabrică din România.

Honeywell Federal Mogul

Federal Mogul preia o parte din operațiunile Honeywell

Tranzacţia, ce face obiectul aprobărilor necesare în baza reglementărilor şi cerinţelor de informare şi consultare aplicabile, să fie finalizată în a doua jumătate a anului 2014. Federal-Mogul, grup american specializat în producția și distribuția de componente pentru automobile, va prelua inclusiv o unitate de producție din Ploiești.

Honeywell Friction Materials este un producător renumit de plăcuţe de frână şi componente pentru sisteme de frânare destinate producătorilor de echipamente originale şi pieţei pieselor de schimb pentru autoturisme, camionete, vehicule comerciale, căi ferate, precum şi alte aplicaţii industriale.

Bosch se extinde la Cluj

Se estimează că tranzacţia va genera o pierdere fiscală ulterioară de aproximativ (0,04 dolari) per acţiune, care va fi recunoscută în raportul din trimestrul patru 2013. Cu toate acestea, nu se preconizează ca pierderea să afecteze perspectiva financiară a Honeywell pentru cel de-al patrulea trimestru al anului 2013 sau pentru întregul an 2014.

“Deciziile inteligente de investiţii din ultimii ani au îmbunătăţit în mod semnificativ poziţia competitivă actuală a diviziei de materiale de fricţiune, mai rapid decât ne-am planificat iniţial”, a declarat Dave Cote, Preşedinte şi CEO Honeywell. “Deşi activitatea este mult mai puternică în prezent, ea nu corespunde atenţiei pe care Honeywell o concentrează asupra tehnologiilor de bază diferenţiate şi planurilor de dezvoltare pe termen lung. Operaţiunile consolidate pe care Federal-Mogul le desfăşoară în domeniul componentelor pentru industria automobilelor corespunde mai bine din punct de vedere strategic dezvoltării continue a diviziei materialelor de fricţiune pe termen lung”, mai explică șeful Honeywell.

Honeywell îşi va continua activitatea legată de materiale de fricţiune în mod normal, fără schimbări planificate în ceea ce priveşte angajaţii sau producţia până la finalizarea tranzacţiei.

Articole similare