Magazin Știri

Felino CB7R, VW Golf eR1 sau Taycan Manufaktur

Felino CB7R, VW Golf eR1 sau Taycan Manufaktur

Felino CB7R este un nou model de supercar exotic – unul cu adresă de rezidență în Canada. Volkswagen experimentează cu o „viziune a viitorului” electric de performanță, iar Porsche Taycan trece pe la Porsche Exclusive Manufaktur. Iar Brazilia primește un off-roader extrem de la Ford – Troller TX4.

Canada, țară aflată în top zecele producătorilor de automobile la nivel mondial nu are un renume strălucit în materie de originalitate. Nume precum BRP (Bombardier Recreational Products), Dynasty sau Terradyne sunt strict asociate cu anumite nișe – a vehiculelor recreaționale, a „mini-EV-urilor” sau a modelelor blindate. Iar unele dintre ele sunt perfect necunoscute pe scena internațională – chiar și printre pasionații acestor sectoare mai speciale. Felino, o companie cu sediul la Montreal, provincia Quebec, se înscrie cu brio în aceste tipare.

Felino CB7R, VW Golf eR1 sau Taycan Manufaktur

Micul producător de modele de curse a fost înființat în 2009 de fostul pilot Antoine Bessette. Primul său model a fost Felino CB7, prezentat la Montreal International Auto Show în 2012 sub formă de prototip și testat inclusiv pe circuitul de Formula 1 Gilles Villeneuve. Evident, noul Felino CB7R este modelul succesor – iar litera „R” de la final înseamnă că noua versiune este utilizabilă legal și pe drumurile publice. Felino CB7R are drept „țintă o clientelă experimentată formată din entuziaști ai condusului sportiv” și vrea să înfrunte „producătorii de renume internațional din segmentul modelelor sportive de vârf.”

Felino CB7R, VW Golf eR1 sau Taycan Manufaktur

Felino CB7R ar putea avea de partea sa aspectul exotic și garanția exclusivității, însă rămâne de văzut dacă va reuși să aducă „un nivel fără precedent al experienței de condus și al emoțiilor” viitorilor proprietari. Sub capota foarte lungă CB7R ascunde un V8 de 6,2 litri care livrează 525 CP și 659 Nm. Dacă aceste valori nu sunt suficiente, Felino oferă opțional o versiune de 7 litri, capabilă de 700 CP și 786 Nm, suficiente pentru un sprint la 100 km/h în 2,9 secunde. Indiferent de alegere, Felino CB7R este construit dintr-un amestec de fibră de carbon și materiale compozite pentru a obține o valoare perfectă – 50:50 – a distribuției masei, de doar 1135 kg (la gol).

Felino CB7R, VW Golf eR1 sau Taycan Manufaktur

Volkswagen a mers la Zell am See, în Austria, pentru a prezenta la Ice Race GP conceptul „e-performance Golf R” (eR10) – considerat de companie „un ambasador al viitoarelor vehicule de performanță de la VW R”. VW eR1 a fost construit pornind de la generația anterioară a modelului Golf și pare să împrumute caracteristici de la Golf GTI TCR. Este, însă, complet electric și dotat cu tracțiune integrală. VW a păstrat mare parte din aura de mister, menționând doar că eR1 folosește o variantă îmbunătățită a sistemului de propulsie de pe ID. R. Monopostul de record are la bord două motoare electrice care produc nu mai puțin de 671 CP și 649 Nm.

Porsche a decis ca, la cererea clienților, primul său automobil complet electric să primească tratamentul personalizat al diviziei Porsche Exclusive Manufaktur. Fiecare exemplar are parte de o selecție de 90 de opțiuni exclusive oferite de divizia companiei din Zuffenhausen. Iar viitorii proprietari au de unde alege – de la pachetul Sport Design declinat de acum în trei variante la jantele Exclusive Design de 21 inch, cu inserții din fibră de carbon sau chiar noile elemente „Glacier Ice Blue” pentru farurile Matrix LED.

Felino CB7R, VW Golf eR1 sau Taycan Manufaktur

O lume întreagă iubește off-roader-ele clasice, însă doar brazilienii au parte de o alternativă exclusivă: Troller TX4. Este foarte „bolovănos” și greu de apreciat la nivel stilistic: pare copilul „cuplului” Hummer H1 – Jeep Wrangler. Compensează la nivel de atitudine în off-road, totuși – fiind dotat standard cu o mulțime de accesorii utile. Plus un turbodiesel în cinci cilindri, care livrează 200 CP și 470 Nm.

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE