Home Știri Femeile sunt mai încrezătoare să schimbe o anvelopă decât bărbații

Femeile sunt mai încrezătoare să schimbe o anvelopă decât bărbații

de

Noul studiu realizat de Goodyear privind siguranța rutieră și tinerii conducători auto scoate la lumină rezultate neașteptate. Cercetarea a fost realizată în 19 țări, printre care și România.

Studiu Goodyear

Studiul a constat în 35 de întrebări adresate părinților din 19 țări europene: Austria, Belgia, Republica Cehă, Danemarca, Finlanda, Franța, Germania, Italia, Olanda, Polonia, România, Rusia, Slovenia, Africa de Sud, Spania, Elveția, Turcia și Marea Britanie.

În  România au fost intervievați 355 de părinți. Aceștia au fost întrebați cu privire la atitudinea lor față de educația rutieră și de siguranța copiilor lor în calitate de tineri conducători auto.

Pentru realizarea și interpretarea datelor acestui studiu, Goodyear a colaborat cu mai mulți parteneri printre care se numără psihologi de la London School of Economics și de la asociația Traffic Psychology International, reprezentanți ai Asociației Părinților Europeni și ai EFA, instituții europene importante și relevante pentru acest subiect.

Părinții au o viziune amestecată când vine vorba de propriile lor abilități de a conduce

Încrederea părinților în propriile abilități de a conduce mașina este extrem de variabilă de la un părinte la altul. La nivel european, doar 57% din părinți declară că se simt foarte încrezători în abilitățile lor de a conduce în condiții de trafic intens, și doar 50% declară că se simt încrezători când conduc pe timp de noapte.

Deși 61% din aceștia se arată încrezători în abilitatea lor de a verifica presiunea în anvelope, numai o treime (28%) verifică presiune lunar și doar 31% o fac odată la două, trei luni. O extremă sunt părinții olandezi, care nu verifică niciodată presiunea.

În pofida acestor atitudini extrem de diferite, majoritatea părinților cred totuși că abilitățile lor de a conduce sunt foarte bune și că faptul de a conduce zilnic este ca o reîmprospătare a aptitudinilor lor în materie de șofat.

Astfel, 54% din părinți au apreciat că, dacă ar da din nou examenul auto, l-ar trece, iar printre motivele menționate de cei care au apreciat că nu l-ar trece un loc de top îl ocupă obiceiurile proaste căpătate de-a lungul anilor.

La acest capitol, părinții români sunt în top, ei fiind pe locul 2 după turci la aprecierea gradului de dificultate a examentului auto (doar 14% din români cred că examentul auto a devenit mai greu) și primii care sunt convinși că ar fi reguli noi pe care nu le cunosc (64% din părinții români au apreciat acest lucru).

Mamelor le lipsește încrederea

Printre rezultatele studiului realizat de Goodyear se numără și faptul că există o mare diferență între mame și tați când vine vorba de gradul de încredere pe care aceștia îl au în abilitățile lor de a conduce.

În țările din Europa, bărbații s-au arătat mai încrezători, în special când vine vorba și de întreținerea vehicolului. Există totuși și un aspect interesant, în privința căruia femeile sunt mult mai încrezătoare decât bărbații. Comparativ cu aceștia, 20% din femei s-au arătat încrezătoare că pot schimba o anvelopa, în timp ce numai 2% din bărbați au apreciat că se simt în siguranță să facă asta. Un alt aspect diferit este și în materie de condus pe vreme rea, unde 24% din femei sunt mai încrezătoare, în timp ce numai 13% din bărbați s-au declarat încrezători că pot conduce fără probleme în astfel de condiții. Acest procent este însă inversat în Rusia.

Părinții cred că rolul lor este să fie modele pentru copiii lor

Majoritatea părinților (51%) cred că copiii lor acordă o atenție deosebită comportamentului lor când se află la volan, și cred, de asemenea, că obiceiurile de condus pe care ei le au influențează atitudinea copiilor din punctul de vedere al siguranței în trafic, în special când copiii au între 6 și 16 ani. Mai mult, 55% din părinți afirmă că au început să conducă mult mai atent de când au copii.

77% din părinți cred că odraslele lor îi văd ca fiind buni conducători auto. În plus, 56% din părinți cred că acestea sunt de părere că abilitițile de condus ale părinților sunt un bun exemplu pentru alții.

Dar, în ciuda acestor date, mulți părinți abordează un comportament destul de riscant la volan. Astfel, deși sunt conștienți de gradul mare de influență pe care îl au asupra copiiilor lor, părinții nu se comportă întotdeauna ca un model pozitiv. De exemplu, 44% din părinți au fost penalizați pentru viteză în timp ce conduceau cu copiii în mașină. În rândul acestora s-a constatat și o creștrere a toleraței față de depășirea limitei de viteză. Astfel, 78% din cei care nu depășesc limita de viteză s-au arătat îngrijorați de faptul că micuții lor, atunci când vor fi conducători auto, ar putea depăși această limită, în vreme ce aceia care depășesc această limită se arată mai puțin îngrijorați.

În această privință se înregistrează de asemenea diferențe între mame și tați, fiind astfel modele diferite de comportament. Respondenții bărbați s-au arătat mai voluntari în a-și asuma riscuri la volan. În Europa, de exemplu, bărbații au fost mai predispuși la a fi amendați pentru depășirea limitei de viteză de când au copii decât femeile (24% față de 18%). În România, această diferență este extrem de mare: 29% față de doar 7%.

Instructorii auto își doresc ca părinții să își asume și mai mult rolul de modele

În rândul instructorilor auto, atitudinea generală este de a considera că părinții trebuie să devină modele și mai puternice și să își asume acest rol. Două treimi din instructorii auto europeni ( respectiv 65%) cred că obiceiurile de condus greșite influențează negativ atitudinea tinerilor conducători auto față de siguranța rutieră.

Această opinie este susținută cel mai puternic în rândul instructorilor auto din Italia (85%) și cel mai puțin în Elveția (51%).

„Chiar dacă un copil nu pare să fie interesat de condus, el recunoaște modul în care părintele interacționează cu sistemul social din traficul rutier. Modul în care noi conducem îi dă o idee copilului despre normele noastre sociale, despre responsabilitatea socială pe care ne-o asumăm și despre maniera în care facem față conflictului. Mai mult, noi știm că, pe măsură ce copilul se identifică cu părintele, el se adaptează comportamentului acestuia. Învățarea este un proces constant și are loc atât implicit, cât și explicit. Faptul de a fi un model nu se activează doar când copilul decide să învețe să conducă, ci mult mai devreme, chiar de când copilul intră pe scena traficului rutier“, au afirmat Margit Herle și Fátima Pereira da Silva, psihologi în cadrul Traffic Psychology International.

Articole similare