Home Știri Fiat preia integral Chrysler pentru 4,35 mld. dolari

Fiat preia integral Chrysler pentru 4,35 mld. dolari

de

Fiat a convenit preluarea completă a Chrysler printr-o tranzacție de 4,35 mld. dolari ce va fi finanțată în cea mai mare parte chiar de către compania americană.

Sergio-Marchionne

Șeful Fiat, Sergio Marchionne

Grupul italian deține în prezent 58,5% din acțiunile Chrysler, urmând ca, până la 20 ianuarie, să preia și restul acțiunilor. Acestea sunt deținute de către un fond de asigurări de sănătate, controlat de sindicatul United Auto Workers.

Autoitalia renunță la marca Infiniti în România

Fiat va plăti 1,75 mld. dolari către fondul care deține acțiunile, iar Chrysler va contribui cu 1,9 miliarde, prin distribuirea unui dividend special. Chrysler va plăti restul de 700 de milioane de dolari către fond în patru tranșe anuale, după finalizarea tranzacției. Condițiile foarte bune de preluare obținute de către Fiat în urma negocierilor sunt văzute ca o lovitură a șefului concernului italian, Sergio Marchionne.

Alfa Romeo Giulia va înlocui vechiul 159

Fiat vrea să investească până la nouă miliarde euro în readucerea operațiunilor europene pe profit. În prezent. În 2012, Fiat și Chrysler au comercializat patru milioane de vehicule pe plan mondial. Grupul format din cei doi constructori ocupă locul șapte în ierarhia mondială. 

Articole similare

Comentarii închise.