Home Motorsport Robert Kubica a câștigat Jännerrallye desfășurat în Austria

Robert Kubica a câștigat Jännerrallye desfășurat în Austria

de

După o evoluție dramatică, polonezul Robert Kubica a obținut cel mai important succes din cariera sa de pilot de raliuri, câștigând etapa inaugurală a Campionatului European de Raliuri (FIA ERC), chiar la finalul ultimei probe speciale.

Robert Kubica Ford Fiesta R5

Robert Kubica Ford Fiesta R5

Robert Kubica, fost pilot și câștigător de etapă în Formula 1, era despărțit de campionul Cehiei, Václav Pech, de 11.8 secunde înaintea ultimei probe speciale, ce măsura 25 km. Alegând mai bine pneurile pentru ultima probă și pilotând fantastic, în ciuda unor probleme legate de farurile auxiliare care l-au făcut chiar să iasă pentru un scurt moment de pe drum pe proba derulată pe întuneric și pe ceață, Kubica a reușit să câștige proba cu un avans de 23 de secunde, reușind victoria la o diferență de 19.9 secunde față de Pech. Această victorie este dublată și de locul 1 obținut în trofeul ERC Ice Master, format din trei etape, printre care și Sibiu Rally, ce se va derula în perioada 27 februarie – 1 martie 2014.

Accident spectaculos al lui Robert Kubica în Finlanda – video

De asemenea, Robert Kubica a fost recompensat și cu trofeul Colin McRae ERC Flat Out pentru ritmul său, mai ales că  a avut o pană în prima zi, iar în ultima, a primit o penalizare de 10 secunde ca urmare a unui start furat. Acest trofeu i-a fost înmânat de dublul campion mondial de raliuri finlandezul Marcus Grönholm, prezent în Austria în postura de comentator TV pentru Eurosport.

Simone Tempestini și Dorin Pulpea au reprezentat țara noastră concurând pe un Subaru Impreza R4, dar au plecat din Austria fără puncte, în urma unui abandon tehnic. Pentru juniorul CNR 2013, lupta în ERC continuă însă  cu etapa a doua a ERC, din Letonia, programată între 31 ianuarie și 2 februarie.

Simone Tempestini/ Dorin Pulpea
Robert Kubica
Vaclav Pech
Marcus Gronholm și Robert Kubica
Vaclav Pech Mini S2000
Robert Kubica Ford Fiesta R5

 

 

 

 

Articole similare