Home Știri Ford bate un nou record la Craiova

Ford bate un nou record la Craiova

de

De la lansarea producției în mai 2012, Ford a produs la uzina de la Craiova 250.000 de motoare.

Ford Craiova

Motorul cu numărul 250.000 este un EcoBoost de 1,5 litri și 180 CP care va fi exportat în Statele Unite pentru a echipa un model Fusion pentru un client american.

Motorul EcoBoost de 1,5 litri este primul propulsor Ford care încorporează un ambreiaj controlat electronic pe pompa de apă acționată de curea, ceea ce îmbunătățește eficiența, reducând timpul de încălzire. A fost adăugat și un intercooler pentru o alimentare mai eficientă a motorului cu aer.

Ford Focus facelift, cu motoare românești și echipamente moderne

Ford a început producția de motoare la uzina sa  de la Craiova în mai 2012, cu apreciatul motor EcoBoost de un litru, urmat în aprilie 2013 de motorul EcoBoost de 1,5 litri. În prezent, Ford produce la Craiova aproximativ 1000 de motoare pe zi, din ambele categorii.

 „Suntem foarte mândri de această realizare a Uzinei de Motoare de la Craiova, cu atât mai mult cu cât produsele noastre ajung la clienți din toată lumea. Uzina de Motoare de la Craiova are un rol foarte important în ansamblul flexibilității sistemului global Ford de producție a motoarelor, contribuind semnificativ la cererea mare pentru vehicule Ford cu consum redus de combustibil și emisii scăzute de CO2“, a declarat noul șef al al Secției de producție motoare de la Craiova.

Ford C-Max facelift, primele imagini-spion

Motorul EcoBoost de 1,5 litri a fost lansat în premieră anul trecut, în China, pe noul Ford Mondeo, urmat de modelul Fusion sedan în America de Nord, urmând a fi disponibil și pe pe varianta europeană a modelului Mondeo, în cursul anului 2014.

Totodată, Ford a confirmat că motorul EcoBoost de 1,5 litri fabricat la Craiova va echipa și Ford Focus, cel mai bine vândut model din lume anul trecut. Primele unități ale motorului EcoBoost de 1,5 litri vor fi transportate de la Craiova la uzina de asamblare a modelului Focus din Saarlouis (Germania) în a doua jumătate a acestui an.

Ford Ranger SUV, primele imagini-spion

Uzina de Motoare de la Craiova are în prezent aproximativ 1000 de angajați care lucrează în două schimburi pentru a face față cererii de motoare Ford EcoBoost de pe piață.

Articole similare

Comentarii închise.