Home Știri Ford Focus RS, confirmat oficial

Ford Focus RS, confirmat oficial

de

În mai puțin de două săptămâni, Ford va lansa mega hot hatch-ul Focus RS, care ar putea veni cu peste 350 CP.

Spy-Shots of Cars

După o serie întreagă de speculații și zvonuri, iată că Ford confirmă lansarea unei versiuni RS pe actuala generație Focus, care a fost prezentată în 2010 și care a trecut deja printr-un facelift pe parcursul anului trecut. Momentan, nu au fost făcute publice niciun fel de date referitoare la configurația tehnică sau performanțe, dar ne așteptăm ca viitorul hot hatch marca Ford să aibă sub capotă un motor EcoBoost de 2,3 litri, dotat cu supraalimentare turbo. Regăsit și în oferta lui Mustang, unde dezvoltă 312 CP, acest propulsor ar putea dezvolta, în cazul lui Focus RS, între 350 și 400 CP.

Ford Mustang, importat oficial în România

Cel mai mare semn de întrebare va fi însă legat de existența sau nu a unui sistem de tracțiune integrală. La bursa zvonurilor umblă vorba că viitorul hot hatch va avea doar tracțiunea față, dar suspensiile vor fi amplu modificate prin adoptarea configurației Revoknuckle, care ar trebui să poată gestiona corespunzător întreaga putere. Totuși, având în vedere modul în care glisează mașina din filmulețul care anunță lansarea lui Focus RS, nu ar fi total exclusă posibilitatea adoptării unui sistem de tracțiune integrală.

Spy-Shots of Cars

Pentru a-și marca caracterul eminamente sportiv, este de așteptat ca viitorul RS să se diferențieze de actualul ST, momentan versiunea de top a gamei Focus, printr-un set de spoilere substanțial diferite, cu prize de aer și guri de aerisire mult mai mari, jante cu design special și un eleron masiv montat deasupra lunetei. Luând în calcul doar puterea, nu și sistemul de tracțiune, viitorul Focus RS va juca în liga mare a hot hatchurilor, alături de Mercedes A 45 AMG și Audi RS3.

Până la lansarea oficială, care va avea loc în data de 3 februarie 2015, vă invităm să urmăriți un scurt teaser video:

Articole similare