Home Știri Ford lansează o versiune Focus 1.0 Ecoboost cu consum redus

Ford lansează o versiune Focus 1.0 Ecoboost cu consum redus

de

Ford Focus va primi o versiune cu emisii și consum reduse. Motorizarea va fi un Ecoboost de 1,0 l, care se produce și la Craiova.

164306l

Cei de la Ford doresc să scadă cât mai mult emisiile poluante ale gamei, iar pentru asta vor dezvolta o versiune Ford Focus cu o serie de modificări tehnice și aerodinamice. Noul Focus 1.0 Ecoboost are 100 C și se laudă cu emisii de doar 99 g CO2/km și un consum mediu de 4,1 l/100 km.

Test cu Ford Focus 1.0 Ecoboost

Pentru un model pe benzină de clasă compactă, aceste cifre reprezintă un adevărat record. „În urmă cu câţiva ani nu ne-am fi putut gândi că o maşină de dimensiuni compacte va putea oferi emisii mai mici de 100 g/km“, a declarat Bob Samardzich, vicepreşedinte Ford însărcinat cu dezvoltarea produselor pentru piețele europene.

1.0 Ecoboost, cel mai premiat motor Ford

Cele mai importante modificări la care a apelat Ford pentru a obține consum și emisii reduse sunt reconfigurarea transmisiei, un sistem stop/start, un sistem de recuperare a energiei de frânare și pneuri cu rezistență redusă la înaintare. Noua versiune va fi comercializată începând cu prima parte a anului 2014, la 2 ani de la lansarea motorului 1.0 Ecoboost.

Articole similare