Home Motorsport Formula 1: Hamilton trece pe prima poziție a clasamentului

Formula 1: Hamilton trece pe prima poziție a clasamentului

de

Lewis Hamilton a exploatat la maximum strategia cu trei opriri și s-a impus pe circuitul stradal din Singapore, trecând pe prima poziție în clasamentul general.

Sebastian Vettel, Lewis Hamilton (centru) și Daniel Ricciardo pe podiumul din Singapore

Daniel Ricciardo (stânga), Lewis Hamilton (centru) și Sebastian Vettel pe podiumul din Singapore

Pilotul de la Mercedes a preluat și conducerea în clasamentul general și are un avans de trei puncte față de colegul său de echipă. Hamilton a început cu pneurile P Zero Rosu supersoft, a schimbat de două ori pe aceeași compoziție și a terminat cursa, după două ore, cu pneurile P Zero Galben soft.

Britanicul a fost implicat într-o luptă strânsă cu Sebastian Vettel, campionul mondial en titre, care a terminat cursa pe locul secund, având o strategie cu două opriri, după ce a plecat de pe poziția a patra a grilei. Vettel a început cu supersoft, a schimbat tot pe supersoft și apoi pe soft pentru finalul cursei. Daniel Ricciardo, colegul său de la Red Bull Racing, a avut aceeași strategie și a terminat pe trei, în fața lui Fernando Alonso (Ferrari).

Lewis Hamilton; formula 1 GP, Singapore,

Statistica ce arăta că sunt 100% șanse ca mașina de siguranță să fie scoasă pe circuit s-a păstrat în cursa de la Singapore, după incidentul dintre Sergio Pérez si Adrian Sutil. Alonso și Jenson Button (McLaren) au profitat de ocazie pentru a trece de pe pneurile supersoft pe soft. Piloții de la Red Bull și Williams au făcut aceeași mutare cu câteva tururi înainte de intrarea safety carului și și-au schimbat strategia din mers.

Pirelli a nominalizat pneurile pentru Japonia și Rusia

Dupa relansarea cursei, Hamilton avea nevoie de un avans de peste 25 de secunde pentru a-și permite încă o oprire. Britanicul a intrat la boxe în turul 52 și a ieșit în spatele lui Vettel, pe care l-a depășit imediat și și-a asigurat astfel victoria în cea mai lungă cursă a sezonului.

Start; formula 1 GP, Singapore,

„Am văzut încă o cursă foarte intensă în care strategia schimbului de pneuri a jucat un rol crucial în deznodământul final. În ultimele tururi, Hamilton a profitat de setul mai nou de pneuri soft și și-a asigurat prima poziție în duelul cu Sebastian Vettel. Cu puțin timp înainte, tot Hamilton a trebuit să-și asigure un avans de aproape o jumătate de minut cu pneurile supersoft, ceea aproape a reușit. A fost o cursă în care piloții au avut strategii diferite, dar care s-a terminat cu un duel foarte strâns pentru locurile din puncte“, a spus Paul Hembery, directorul Pirelli Motorsport.

Formula 1: Hamilton preia conducerea în clasament

+/- Puncte Diferență Victorii
1
 Lewis Hamilton – Mercedes
+1
241
7
2
 Nico Rosberg – Mercedes
-1
238
3
4
3
 Daniel Ricciardo – Red Bull
181
60
3
4
 Fernando Alonso – Ferrari
+1
133
108
0
5
 Sebastian Vettel – Red Bull
+1
124
117
0

 

Foto: Lukas Gorys


Articole similare

Comentarii închise.