Home Știri Goodyear pornește într-o călătorie de record mondial

Goodyear pornește într-o călătorie de record mondial

de

Pilotul german Rainer Zietlow va conduce 17.752 de kilometri într-o călătorie care începe din Norvegia și se termină în Africa de Sud, echipat cu anvelope Goodyear Wrangler HP.

Nordkapp2

Goodyear anunță că multiplul recordman german Rainer Zietlow alături de echipa sa, Challenge4, a pornit într-o lungă călătorie la bordul unui Volkswagen Touareg V6 TDI, plecând din localitatea Nordkapp (Capul Nord), Norvegia, până în Cape Agulhas, Africa de Sud, țintind să acopere 17.752 de kilometri în mai puțin de 10 zile, în încercarea de a stabili un nou record mondial.

Zietlow și echipa sa vor străbate trei continente și vor trece prin 19 țări: Norvegia, Finlanda, Suedia, Danemarca, Germania, Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Serbia, Bulgaria, Turcia, Egipt, Sudan, Etiopia, Kenya, Tanzania, Zambia, Zimbabwe și Africa de Sud. Pentru a ajunge pe continentul african, echipa va zbura din Adana, Turcia, la Cairo, Egipt.

Cei trei din echipă vor conduce prin rotație câte 5 ore fiecare, 24 de ore pe zi, oprind numai pentru alimentare, ca să poată face față acestei provocări.

Mașina VW Touareg V6 TDI va fi echipată cu anvelope Goodyear Wrangler HP proiectate pentru SUV și vehicule 4×4, necesare pentru a-i duce prin climate extreme și în condițiile de drum extrem de variate pe care le vor întâlni pe parcursul călătoriei lor, cum ar fi suprafețele înghețate de la Capul Nord, munții Etiopiei sau infernalul „road to hell“ din Kenya – 400 de kilometri de roci vulcanice și pietriș.

Un român coordonează șase țări în grupul Goodyear Dunlop

„Touaregul lui Zietlow va fi echipat cu anvelopele Goodyear Wrangler ce oferă o performanță excelentă pentru toate anotimpurile și pentru toate tipurile de teren grație tehnologiei SmartTred Weather Reactive Technology, ce le permite anvelopelor să își adapteze comportamentul la condițiile de drum. Echipa  Challenge4 este pe mâini bune, a spus Hans Vrijsen, Marketing Director EMEA.

Rainer Zietlow, care a stabilit deja un număr impresionant de recorduri pentru cele mai rapide și cele mai lungi călătorii, a zis: „17.000 de kilometri de aventură si provocări, asta este ceea ce cautăm.  Mi-am petrecut o mare parte din viață la volan. Grație echipamentului oferit de partenerii noștri, suntem bine pregătiți pentru această călătorie grea pe care o avem în față și suntem încrezători că vom ajunge în Cape Agulhas în mai puțin de 10 zile“.

Zietlow va dona câte 20 de eurocenți pentru fiecare kilometru parcurs către organizația de caritate SOS Satele Copiilor din Zambia și Tanzania. Goodyear a decis să dubleze fiecare eurocent donat de Zietlow în acțiunea sa caritabilă.

Articole similare

Comentarii închise.