Home Motorsport François Delecour este campion național în CNR

François Delecour este campion național în CNR

de

După victoria de la Raliul Moldovei Cotnari Bacău, François Delecour și Dominique Savignoni au devenit campioni naționali pentru a doua oară consecutiv.

Francois Delecour - Raliul Moldovei Cotnari Bacau

Raliul Moldovei Cotnari Bacău, etapa a VII-a din cadrul Campionatului Național de Raliuri Dunlop, a fost  una dintre cele mai disputate întreceri din acest sezon.

În cea de-a doua zi a raliului, care a programat opt probe și 72,54 km de probe specială,  lupta pentru locurile fruntașe ale clasamentului general s-a dat între echipajele François Delecour – Dominique Savignoni și Marco Tempestini – Lucio Baggio, cei din urmă aflându-se la primul raliu cu noua mașină Ford Fiesta R5.

marco tempestini - lucio baggio

Campionul en titre a pierdut conducerea cursei după proba specială cu numărul 7, problemele tehnice la sistemul de alimentare al mașinii dându-i emoții încă de pe speciala anterioară, atunci când motorul s-a oprit imediat după start, iar pilotul ESD a pierdut jumătate de minut până a reușit să-l repornească și să continue.

Marco Tempestini s-a adaptat rapid la noua mașină și a reușit să se impună și pe a opta probă a raliului, mărindu-și astfel avantajul în fața lui Delecour. Francezul a revenit însă pe ultima probă din bucla secundă a zilei, preluând din nou șefia clasamentului.

Penultima probă a raliului, speciala cu numărul 10, a tranșat lupta pentru victorie în favoarea lui Delecour, francezul fiind mai rapid cu 31 de secunde decât Marco Tempestini. Dávid Botka a făcut o cursă inteligentă și și-a conservat ultima poziție a podiumului clasamentului general.

Prin victoria obținută la Raliul Moldovei Cotnari Bacău, François Delecour și-a asigurat din punct de vedere matematic al doilea titlu consecutiv de campion, cu două etape rămase de disputat. „Sunt foarte fericit că am reușit să devenim campioni pentru a doua oară consecutiv. Nu a fost deloc ușor, mai ales că lupta de la Bacău cu Marco a fost foarte strânsă. Mi-a plăcut foarte mult proba lungă a raliului, o adevărată probă de etapă mondială, motiv pentru care îi felicit pe organizatori“, a declarat în cadrul conferinței de presă François Delecour, campion național al României pentru a doua oară consecutiv. Copilotul său, Dominique Savignoni, a adăugat: „O luptă foarte frumoasă cu Marco, astăzi, pe probe, și sunt foarte fericit pentru victoria pe care am reușit să o obținem la Bacău“.

festivitate premiere Raliul Moldovei Cotnari Bacau

Articole similare

Comentarii închise.