Home Știri Gefco țintește o cifră de afaceri de 8 mld. euro

Gefco țintește o cifră de afaceri de 8 mld. euro

de

Ţinta grupului francez Gefco, specializat în logistică, este de a atinge o cifră de afaceri de 8 miliarde de euro până în 2020.

Jerome Chevrolet, Area Manager Gefco pentru țările din Blacani

Jerome Chevrolet, Area Manager Gefco pentru țările din Blacani

Regiunea Europa Centrală, Balcani şi Orientul Mijlociu, care se întinde din Germania până în Emiratele Arabe Unite şi cuprinde 13 ţări, a înregistrat în 2013 o cifră de afaceri de 692 mil. euro. Subsidiarele din regiune oferă o gamă completă de servicii logistice, deservind peste 17.000 de clienţi din diferite sectoare. Numărul de angajaţi în birourile Gefco din regiune depăşeşte, în prezent, 2000 de oameni.

În atingerea obiectivelor setate pentru următorii ani, un rol important îl va avea structura de management şi coordonare pusă în aplicare pentru fiecare dintre cele patru subzone (Germania, Europa Centrală, Balcani şi Orientul Mijlociu) şi pentru fiecare activitate.

Gefco își extinde unul dintre cele mai importante parteneriate

În zona Balcanilor, Gefco este prezentă în patru ţări: România, Bulgaria, Slovenia şi, din 2013, Croaţia. Toate aceste ţări au înregistrat o evoluţie semnificativă în ultimii ani, din punctul de vedere al expertizei logistice. Un exemplu este evoluţia acestora în indexul global de performanţă logistică – aceste ţări înregistrând un avans de peste zece poziţii  în ultimii 3 ani.

Potenţialul Balcanilor este ridicat şi datorită infrastructurii, care, cu investiţii solide, va ajuta regiunea să devină principalul coridor de traversare între Europa şi Asia. Unul dintre proiectele principale pentru dezvoltarea zonei Balcanilor este formarea unor „Coridoare rutiere“ între Europa de Vest, CIS şi Orientul Mijlociu, care să traverseze Balcanii, profitând de faptul că șase coridoare Pan-Europene traversează aceasta zonă.

87 4392 056-9 Laaefrss | GEFCO

„România este subsidiara-nucleu a zonei Balcanilor, atât din prisma potenţialului de afaceri oferit de sectorul industrial local, cât şi datorită gradului de maturitate atins de GEFCO România în ceea ce priveşte managementul afacerii, în cei 9 ani pe piaţă. Este un exemplu de bună practică pe care încercăm să îl utilizăm în dezvoltarea subsidiarelor mai noi“, a declarat Jérôme Chevrolet, director general GEFCO Bulgaria şi Area Manager pentru ţările din Balcani.

Un alt proiect priveşte dezvoltarea activităţii de transport maritim prin crearea unui circuit între porturi sub exclusivitatea GEFCO (short sea), folosind capacitatea porturilor Koper, Constanţa, Varna, Rijeka și Bar. O a treia axă de dezvoltare în regiunea Balcanilor priveşte dezvoltarea activităţii de logistică a vehiculelor finite.

Articole similare