Home Știri Germania, taxă de autostradă pentru șoferii străini

Germania, taxă de autostradă pentru șoferii străini

de

Conform unor publicații străine, Guvernul de la Berlin intenționează să introducă o taxă de autostradă de până la 100 de euro pe an pentru șoferii străini.

Taxa Germania

Vehiculată și în trecut, taxă pe autostradă propusă de Cabinetul cancelarului german Angela Merkel îi vizează doar pe șoferii străini, cel rezidenți fiind scutiți de la plata acesteia. Potrivit proiectului de lege, conducătorii auto străini care tranzitează Germania vor trebui să achite, din 2016, aproximativ 88 de euro/an pentru un autocolant ce va fi lipit pe parbriz.

Conform declarațiilor oficialilor germani, rețeaua de autostrăzi s-a deteriorat semnificativ în ultimii ani, iar costurile de reabilitare nu mai pot fi susținute doar cu bani de la buget. Rețeaua de autostrăzi din Germania este de aproximativ 13.000 de kilometri, iar atunci când traficul este lejer, pe o bună parte dintre acești kilometri nu există limită de viteză.

Tările vecine s-au arătat nemulțumite de noua taxă și au declarat chiar că vor acționa statul German în judecată, având în vedere că șoferii germani vor fi scutiți de aceasta.

Potrivit ADAC, clubul automobiliștilor germani, mașinile înmatriculate în alte țări care tranzitează Germania reprezintă doar 5% din volumul total al traficului. Șoferii acestora contribuie deja la bugetul de infrastructură al Germaniei prin taxele incluse în preţul carburanţilor, a declarat ADAC, care este împotriva introducerii taxei.

Articole similare