Home Știri Guvernul ar putea introduce o nouă acciză pe carburanți

Guvernul ar putea introduce o nouă acciză pe carburanți

de

Guvernul a anunțat că analizează introducerea unei noi accize pe carburanți în valoare de 50 de bani pe litru. Banii strânși astfel urmează să fie folosiți pentru finanțarea proiectelor de infrastructură.

ROMANIA-GOVERNMENT-PRIME MINISTER DESIGNATED-VICTOR PONTA

Victor Ponta a anunţat că analizează creşterea preţului carburanţilor cu aproximativ 50 de bani la fiecare litru, pentru a strânge mai mulți bani pentru proiectele de infrastructură. Ideea îi aparține fostului ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu.

Principalele modificări din noul Cod Rutier

Acesta spune că şi-a convins în ultimele două luni atât colegii de partid, cât şi pe cei din Parlament că accizarea benzinei şi a motorinei şi taxarea traficului greu sunt singurele soluții pentru a finanța cei 4000 km de austostradă de care România are nevoie.

Rovinieta se scumpește cu până la 66%

Majorarea cu 10 eurocenţi pe litru a preţului carburanţilor ar urma să ducă, din 2014, la creşterea cu aproximativ 20 de lei a unui plin de benzină și cu 25 de lei a unui plin de motorină. Aceste majorări vor avea impact și asupra inflației, întrucât costurile cu transportul sunt incluse în prețul oricărui produs.

highway-construction

 

Articole similare

Comentarii închise.