Home Știri Honda Civic Type R, cu un nou motor VTEC Turbo de 280 CP

Honda Civic Type R, cu un nou motor VTEC Turbo de 280 CP

de

Constructorul japonez a anunțat lansarea unei noi game de motoare turbo cu trei și patru cilindri, denumită Earth Dreams Technology. Primul reprezentant al noului val va anima hot hatch-ul Civic Type R și va debuta în 2015.

Honda-VTEC-TURBO

 

Cel mai puternic motor al noii game va avea cilindreea de 2 litri, injecție directă de benzină, supraalimentare turbo și distribuție variabilă a supapelor. Acesta va debuta în 2015, sub capota lui Civic Type R și va dezvolta 280 CP. Astfel, japonezii speră să stabilească cu noul lor hot hatch, aflat momentan în fază de dezvoltare, un nou record pentru mașinile cu tracțiune față pe circuitul de la Nurburgring.

Test Honda CR-V 2.2D

Noua familie mai include un propulsor cu trei cilindri, de 1 litru și altul de 1,5 litri, cu patru cilindri. Deși nu au fost făcute publice date concrete referitoare la consum și puterile dezvoltate, oficialii Honda afirmă că acestea vor fi simțitor mai eficiente decât motoarele existente la ora actuală în ofertă. Se estimează că motorul de 1 litru va oferi în jur de 130 CP, iar cel de 1,5 litri aproximativ 160 CP. Debutul comercial este preconizat pentru sfârșitul lui 2016, toate piețele fiind vizate: Europa, SUA, China și Asia.

Honda-1.0L-EngineDe asemenea, în stadiu de dezvoltare se află și o nouă cutie de viteze automată cu dublu ambreiaj. Pentru a evita plecările inconfortabile de pe loc, aceasta va dispune inclusiv de un convertizor de cuplu și va avea opt trepte. Noua transmisie va îmbunătăți atât consumul de combustibil, cât și prestațiile dinamice cu aproximativ 10% și va fi utilizată în compania motoarelor de 2 și 3 litri. Totodată, nu se va renunța la cutiile automate de tip CVT, care facilitează consumul de combustibil redus.

Articole similare

Comentarii închise.