Home Știri Hyundai i10, debutul producției

Hyundai i10, debutul producției

de
blank

Hyundai Motor a finalizat proiectul de extindere pentru fabrica din Turcia, Hyundai Assan Otomotiv Sanayi, unde se produce noul model i10.

Noua generatie_i10

În urma investiției în valoare de 634 milioane de dolari, capacitatea de producție a fost dublată, ajungând astfel la 200.000 unități pe an. Până la finalul anului, investiția va însuma 677 milioane de dolari, permițând crearea a 2700 de locuri de muncă în Turcia.

Prima linie de producție pentru noua generație i10 a demarat în cadrul unei ceremonii oficiale organizate la fabrica Hyundai Assan Otomotiv Sanayi, la care au participat ministrul Finanțelor din Turcia, Zafer Caglayan, ambasadorul Coreei în Turcia, Sang-Kyu Lee, și vicepreședintele Hyundai Motor, Euisun Chung, alături de oficialitățile locale și de angajați ai fabricii.

Test: Hyundai i30 cw

„Hyundai Assan Otomotiv Sanayi reprezintă singurul centru de producție pentru noua generație i10 care oferă o valoare strategică semnificativă pentru piețele europene. Vom investi în permanență în fabrica din Turcia, astfel îmbunătățind calitatea autovehiculelor produse aici“, a declarat Euisun Chung, vicepreședinte al Hyundai Motor Company.

Noua generație i10 a avut premiera mondială în cadrul Salonului auto de la Frankfurt 2013. La fel ca majoritatea modelelor din gamă, i10 este conceput și dezvoltat în Europa pentru a raspunde cerințelor clienților europeni.

Fabrica Hyundai Assan Otomotive Sanayi a fost construită în 1997, în Izmit, Turcia. Pe lângă uzinele din Coreea, aceasta reprezintă una dintre cele mai importante unități Hyundai din punct de vedere operațional. Cu o capacitate inițială de 60.000 de unități pe an, producția a fost extinsă, în 2006, cu încă 40.000 de mașini pe an. Procesul de fabricație pentru modelul i20 a demarat în 2010, răspunzând astfel cerințelor clienților europeni. În prezent, cu o capacitate ce ajunge la 200.000 de unități pe an, Hyundai Assan Otomotiv Sanayi reprezintă un centru regional important din punct de vedere strategic pentru Hyundai Motor.

blankblankblank

Articole similare

Comentarii închise.

Acest site utilizeaza "cookies". Accept Ce înseamnă "Cookie"?