Home Știri Hyundai i10, debutul producției

Hyundai i10, debutul producției

de

Hyundai Motor a finalizat proiectul de extindere pentru fabrica din Turcia, Hyundai Assan Otomotiv Sanayi, unde se produce noul model i10.

Noua generatie_i10

În urma investiției în valoare de 634 milioane de dolari, capacitatea de producție a fost dublată, ajungând astfel la 200.000 unități pe an. Până la finalul anului, investiția va însuma 677 milioane de dolari, permițând crearea a 2700 de locuri de muncă în Turcia.

Prima linie de producție pentru noua generație i10 a demarat în cadrul unei ceremonii oficiale organizate la fabrica Hyundai Assan Otomotiv Sanayi, la care au participat ministrul Finanțelor din Turcia, Zafer Caglayan, ambasadorul Coreei în Turcia, Sang-Kyu Lee, și vicepreședintele Hyundai Motor, Euisun Chung, alături de oficialitățile locale și de angajați ai fabricii.

Test: Hyundai i30 cw

„Hyundai Assan Otomotiv Sanayi reprezintă singurul centru de producție pentru noua generație i10 care oferă o valoare strategică semnificativă pentru piețele europene. Vom investi în permanență în fabrica din Turcia, astfel îmbunătățind calitatea autovehiculelor produse aici“, a declarat Euisun Chung, vicepreședinte al Hyundai Motor Company.

Noua generație i10 a avut premiera mondială în cadrul Salonului auto de la Frankfurt 2013. La fel ca majoritatea modelelor din gamă, i10 este conceput și dezvoltat în Europa pentru a raspunde cerințelor clienților europeni.

Fabrica Hyundai Assan Otomotive Sanayi a fost construită în 1997, în Izmit, Turcia. Pe lângă uzinele din Coreea, aceasta reprezintă una dintre cele mai importante unități Hyundai din punct de vedere operațional. Cu o capacitate inițială de 60.000 de unități pe an, producția a fost extinsă, în 2006, cu încă 40.000 de mașini pe an. Procesul de fabricație pentru modelul i20 a demarat în 2010, răspunzând astfel cerințelor clienților europeni. În prezent, cu o capacitate ce ajunge la 200.000 de unități pe an, Hyundai Assan Otomotiv Sanayi reprezintă un centru regional important din punct de vedere strategic pentru Hyundai Motor.

Articole similare

Comentarii închise.