Home ȘtiriTehnologie Bosch, 100 de ani de la primul far produs

Bosch, 100 de ani de la primul far produs

de
blank

Primul far Bosch considerat gata pentru producția de serie a apărut în anul 1913, iar acest lucru a contribuit esențial la dezvoltarea companiei Bosch ca furnizor universal de piese de schimb pentru autovehicule.Bosch light

Până în anul 1913, compania Bosch a produs aproape exclusiv sisteme de aprindere. Piața auto a fost în permanentă schimbare începând cu acea vreme – vehiculele de lux şi maşinile sport deveneau din ce în ce mai populare, iar Robert Bosch a recunoscut perspectivele favorabile pentru a introduce iluminatul electric în cadrul vehiculelor. Munca de concepere și de dezvoltare a farurilor a început în anul 1910, iar în 1913, „lumina Bosch“ a fost gata pentru producția de serie. Sistemul era format dintr-un far, un alternator, o baterie și un comutator. Acest sistem de iluminat a fost un remarcabil pas înainte  pentru Bosch – momentul care a dus la dezvoltarea companiei germane, transformând-o într-un furnizor universal de componente auto și punând bazele competențelor electrice/electronice de astăzi.

Bosch a produs zece milioane de sisteme auto stop/start

Momente de referință din istoria Bosch

1913: Primul far Bosch

1957: Primul far cu fază scurtă asimetrică

1971: Primul far având bec cu filament dublu H4, folosind aceeași oglindă pentru ambele faze

1991: Apariţia sistemului Bosch-Litronic cu becuri cu descărcare prin Xenon, obținând o lumină de 2,5 ori mai puternică

2003: Apariţia sistemelor avansate de vizibilitate, cu posibilitatea de orientare după traiectoria vehiculului

2009: Nightvision – sistemul computerizat de asistare a șoferului prin camere cu infraroșu

 

Astăzi, tehnologia Bosch de iluminare include faruri, lămpi auxiliare, girofaruri, precum și o gamă completă de becuri auto. Noile produse Bosch, cum ar fi proiectoarele de fază lungă Light-Star sau becurile auto din gama Trucklight Maxlife, demonstrează faptul că Bosch continuă procesul de inovare în industria auto.

blankblankblankblank

Articole similare

Comentarii închise.

Acest site utilizeaza "cookies". Accept Ce înseamnă "Cookie"?