Home Motorsport Hyundai i20 WRC, primele teste

Hyundai i20 WRC, primele teste

de

Pregătind debutul în WRC, constructorul sud-coreean Hyundai a efectuat primele teste intensive cu versiunea de raliu a lui i20.

????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Antrenamentul s-a desfășurat pe o pistă de teste privată, în apropiere de sediul Hyundai Motorsport din Alzenau, Germania. Echipa tehnică a finalizat această etapă fără a întâmpina probleme semnificative. În continuare, sunt programate teste complexe pentru a pregăti intrarea în Campionatul Mondial de Raliuri, ediția 2014.

Antrenamentul, care s-a desfășurat timp de 3 zile și pe o distanță de 550 km, a fost urmat de o sesiune complexă de teste în timpul căreia au fost analizate numeroase specificații și au fost centralizate informații importante, pentru a fi procesate ulterior de către inginerii de la Hyundai Motorsport. Au fost evaluate toate aspectele esențiale ale modelului, printre care și cele legate de noul motorul turbo, de 1,6 litri.

Hyundai i10, în teste

„Mașina se află pe pistă și trebuie să admit că este un moment important să putem evalua ultimele specificații ale lui i20 WRC, in condiții reale, a declarat Michel Nandan, directorul echipei. Am dezvoltat un program de testare impresionant pentru restul anului 2013. Ne va purta în diverse locuri din Europa și va permite evaluarea lui i20 WRC în condiții diferite și pe suprafețe variate. Acestea reflecta multitudinea de situații ce vor fi întâlnite anul viitor, în timpul Campionatului Mondial de Raliuri.“

Programul de teste are un obiectiv foarte ambițios, și anume punerea la punct a mașinii pentru a putea participa la raliul de la Monte Carlo, din ianuarie 2014.

Clienții de Hyundai ix35 primesc 5 ani de revizii gratuite

„Cunoștințele acumulate după primul test prezintă un rezultat  pozitiv, a mai declarat Nandan. Acum, dispunem de o mulțime de informații care trebuie procesate pentru următorul pas din pregătirea noastră.“

Hyundai i20 WRC a fost proiectat la Centrul Hyundai de Cercetare și Dezvoltare din Namyang, Coreea, și este pregătit pentru raliu la sediul Hyundai Motorsport din Alzenau, Germania.

Articole similare

Comentarii închise.