Home Știri Dacia Sandero obține un rezultat bun la EuroNCAP

Dacia Sandero obține un rezultat bun la EuroNCAP

de

A doua generație a Daciei Sandero este primul model al Dacia care primește mai mult de trei stele la testele de impact EuroNCAP, reușind să obțină un rezultat de patru stele.

dacia-sandero-euroncap-test-73540500

Dacia Sandero este primul model din istoria Dacia care obține un rezultat atât de bun, lucru influențat și de echiparea standard cu ESP și patru airbaguri. În actuala sesiune de teste au mai intrat Renault Captur (5 stele), Chevrolet Trax (5 stele) și Nissan Evalia (3 stele).

EuroNCAP, organism independent specializat în testarea securității vehiculelor, punctează faptul că protecția oferită de Dacia Sandero la impact frontal este bună, dar la impactul lateral cu un stâlp există probleme din cauza presiunii prea mari înregistrate la nivelul pieptului ocupanților locurilor din față.

Protecția copiilor este adecvată, dar EuroNCAP notează că indicatorul sistemului ce permite decuplarea airbagului din dreapta nu este ușor de citit. Pe scurt, noul Sandero asigură o protecție de 80% pentru pasagerii adulți, 79% pentru copii, 57% pentru pietoni, iar sistemele de electronice de asistență primesc 55%.

Articole similare

Comentarii închise.