Home Motorsport Hyundai Motorsport desfăşoară noi teste pentru i20 WRC

Hyundai Motorsport desfăşoară noi teste pentru i20 WRC

de

i20 WRC

Hyundai Motorsport a reluat programul de teste pentru i20 WRC, iar echipa a efectuat primul test la altitudine.

Echipa Hyundai Motorsport a analizat rezultatele obţinute în urma testelor efectuate pe asfalt, în Franţa, şi a celor desfăşurate pe macadam, la înălţime, în sudul Spaniei, şi a demarat dezvoltarea de noi specificaţii pentru modelul i20 WRC.

„În ultimele luni, am desfăşurat teste pe toate condiţiile posibile de drum, pentru a acumula cât mai multe informaţii semnificative. După sesiunea din Finlanda, am întrerupt evaluarea pentru a analiza rezultatele obţinute până în prezent“, a declarat directorul echipei Hyundai Motorsport, Michel Nandan.

Hyundai i20 WRC, primele teste

Recent, echipa Hyundai Motorsport a călătorit din Germania în Franţa, iar apoi, în sudul Spaniei, pentru a evalua autovehiculul în condiţii de altitudine ridicată. Testele au fost făcute de către Bryan Bouffier şi Juho Hänninen, care au pilotat modelul i20 WRC. „Mașina dispune de specificaţii asemănătoare modelului pe care l-am utilizat în Finlanda, în luna august, dar beneficiază de o serie de elemente noi“, a adăugat Nandan.

PHOTO: VINCENT CURUTCHET / DARK FRAME / HYUNDAI MOTORSPORT

„În cadrul Campionatului Mondial de Raliuri FIA de anul viitor, testul la înălţime va reprezenta o provocare, mai ales în Mexic, unde altitudinea atinge 2500 de metri, performanţele maşinii putând fi afectate în aceste condiţii. Prin urmare, obiectivul evaluării a fost acela de a analiza comportamentul motorului în astfel de situaţii. De asemenea, am avut oportunitatea de a dezvolta noi soluţii pentru modelul i20 WRC în condiţii de macadam“, a explicat Nandan.

Hyundai întărește echipa de teste pentru WRC

Programul de teste Hyundai Motorsport va continua în următoarele luni, în timp ce Campionatul Mondial de Raliuri 2014 va demara în mai puţin de 4 luni.

Articole similare

Comentarii închise.