Home Știri Hyundai urcă în Top 3 importuri în România

Hyundai urcă în Top 3 importuri în România

de

Hyundai a urcat pe poziția a treia în topul înmatriculărilor de autoturisme noi de import. Cota de piață a Hyundai pe luna analizată a atins valoarea de 6,6%.

Hyundai-ix35_2011_1600x1200_wallpaper_07

Hyundai România a înregistrat o creștere a cotei de piață la nivel semestrial, până la un procent de 5,3% din înmatriculări. În aceeași perioadă a anului anterior, cota de piață pe segmentul înmatriculărilor Hyundai se afla la nivelul de 4,1%.

Cifrele furnizate de DRPCIV pentru semestrul I 2013 indică 1311 unități Hyundai înmatriculate în primele 6 luni ale acestui an și 263 de autoturisme noi înscrise în circulație în luna iunie.

Hyundai majorează producția europeană

Teodor Brusalis, director executiv al Hyundai Auto România a declarat: „Pe o piață în continuă scădere, Hyundai a reușit să își consolideze în mod constant poziția ocupată în topul înmatriculărilor, devansând mărci precum Renault, Opel și Ford. 88% din totalul acestor înmatriculări reprezintă autoturisme aparținând claselor mică și compactă“.

La nivel național, Hyundai ix35 ocupă primul loc în topul celor mai înmatriculate SUV-uri noi de import în prima jumătate a anului 2013, cu 291 de unități.

Articole similare