Home Știri Timbrul de mediu va fi plătit și de cei care obțin mașina prin partaj

Timbrul de mediu va fi plătit și de cei care obțin mașina prin partaj

de

Autovehiculele dobândite prin partaj nu vor mai fi scutite de la plata timbrului de mediu, autorităţile descoperind că mii de mașini second hand sunt cumpărate din statele europene în coproprietate, dar proprietarii fac partajul înainte de înmatriculare.

AUTO EMMISSIONS

În prezent, autovehiculele dobândite prin partaj sunt exceptate de la plata timbrului de mediu, excepţie care va fi însă eliminată de Guvern prin ordonanţă de urgență.

„S-a creat un mecanism de eludare a plăţii timbrului prin achiziţionarea unui autovehicul second hand din spaţiul comunitar în coproprietate, iar anterior înmatriculării acestuia, coproprietarii fac partajul pe cale notarială, prin bună învoială, asupra autovehiculului respectiv“, explică Guvernul în proiectul de ordonanță de modificare a Codului Fiscal.

Taxa de poluare se recuperează cu tot cu dobândă

Pe lângă modificarea modului de aplicare a timbrului de mediu, se va introduce o taxă suplimentară la achiziționarea mașinilor cu motoare peste 3000 cmc. Aceasta are ca scop echilibrarea veniturilor bugetare ca urmare a scăderilor încasărilor din TVA aplicată la pâine, ce scade până la 9%. Ambele modificări intră în vigoare de la 1 septembrie.

Articole similare

Comentarii închise.