Home Motorsport Iată viitorul în viziunea Formulei E, versiunea 2.0

Iată viitorul în viziunea Formulei E, versiunea 2.0

de Aurel Niculescu

Spectatorii neavizați poate nu au luat în serios noua competiție dedicată strict vehiculelor electrice ce a fost introdusă abia de câțiva ani – odată cu primele curse din sezonul competițional 2014-2015 – însă aceasta se pregătește acum de întâlnirea cu viitorul.

Aceasta va avea loc în cadrul Salonului Auto de la Geneva din Martie, însă iată că până atunci avem parte și de o lansare online cu primele imagini și informații oficiale cu privire la noua generație a monopostului de curse electric. Și spre deosebire de clasele mai tradiționale precum Formula 1, Indy Car, Super Formula, Formula 2, etc., unde privirile pot fi înșelate destul de ușor (toate sunt monoposturi cu roțile la vedere, până la urmă, nu?), odată cu lansarea celei de-a doua generații – denumită prozaic Gen2 – echipele ce vor concura începând cu al cincilea sezon „ABB FIA Formula E Championship” vor avea parte de un model cu adevărat aparte.Viziunea, la fel ca și tehnologia ambarcată, este suficient de futuristă pentru a atrage atenția și mai mult asupra seriei menită să popularizeze în lumea întreagă tehnologiile electrice dar și să servească drept un „incubator” tehnologic pentru constructorii auto. Iar spre deosebire de seriile clasice unde fiecare producător propune propriul șasiu spre aprobare către FIA, de această dată procesul a avut loc invers, dinspre forul conducător în motorsport către inginerii și designerii fiecărei echipe implicate.

„Acest automobil reprezintă viitorul curselor,” explică Alejandro Agag, CEO Formula E. „Noua generație va permite dezvoltarea unor monoposturi mai rapide, ce vor dispune în același timp de un spațiu aproape dublu destinat stocării energiei, drept pentru care vor avea și o autonomie pe măsură. Am demonstrat astfel evoluția continuă a tehnologiei bateriilor și împreună cu FIA am reușit să atingem un nou nivel – drept pentru care abia aștept să văd acest monopost pe pista de curse.”


Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.