Home Știri Jaguar XE se pregătește de lansare

Jaguar XE se pregătește de lansare

de

Jaguar XE, modelul de clasă medie pregătit de britanici să intre în luptă cu rivalii germani este pregătit intens pentru lansare.

Spy-Shots of Cars

Jaguar XE

Jaguar XE a început testele pe zăpadă dincolo de Cercul Polar. Succesorul vechiului X-Type, cu care însă nu împarte decât poziționarea pe piață, va fi un model capabil să se bată de la egal la egal cu rivalii săi. Până acum tripleta germană formată din Audi A4, BMW Seria 3 și Mercedes C-Class nu a avut un competitor pe măsură, dar noul Jaguar XE pare pregătit să schimbe acest lucru.

Cel mai puternic break Jaguar

Noul Jaguar XE va avea o gamă variată de motorizări, de la cele mai economice, cu emisii de CO2 de până la 100 g/km, până la unele foarte puternice, capabilă se se lupte cu BMW M3 sau Mercedes C63 AMG. Dr. Ralf Speth, Chief Executive Officer Jaguar Land Rover, a confirmat această informație printr-o declarație în cadrul Salonului auto de la Geneva: „Noul centru de producție va fabrica o nouă serie de motoare premium, foarte ușoare, având un coeficient mic de frecare și emisii scăzute, pe benzină și motorină. Primele propulsoare produse sub denumirea Ingenium vor fi folosite pentru dotarea noilor modele Jaguar XE, ce vor intra în producție la finalul acestui an“.

Test: Jaguar XJ 4WD

Folosind cea mai flexibilă structură constructivă utilizată vreodată de Jaguar Land Rover, noile motoare pot fi montate pe modele cu tracțiune spate sau integrală.

Jaguar a prezentat deja prima imagine a lui XE sub forma unui teaser. Noul Jaguar XE este poziționat alături de modelele sedan XF și XJ, reprezentând o evoluție firească a gamei. Informațiile tehnice și de gamă complete vor fi disponibile ulterior, în cursul anului 2014. Lansarea internațională va avea loc dincolo de mijlocul anului 2015.

Articole similare

Comentarii închise.