Home Știri Ssangyong XLV Concept

Ssangyong XLV Concept

de

Ssangyong, cel mai vechi producător auto coreean, a prezentat la Salonul Auto de la Geneva XLV Concept.

SsangYoung_XLV_1

Ssangyong XLV Concept se prezintă sub forma unui SUV de clasă B multifuncțional și dispune de un sistem de propulsie hibrid, format dintr-un diesel de 1,6 litri și un motor electric alimentat de baterii Litiu-Ion.

Similar predecesorilor săi, conceptele XIV-1, SIV-1 și LIV-1, XLV continuă să dezvolte noul stil de design dinamic și robust, care va caracteriza produsele Ssangyong din viitorul apropiat.

Conceptul XIV-1 cu cinci locuri și conceptul XLV cu șapte locuri vor constitui baza de la care producătorul coreean își va construi noile modele SUV de clasă B, ce se vor lansa în 2015.

Deși are o lungime de doar 4,43 m, XLV propune un habitaclu cu șapte locuri și uși spate ce se deschid în sens invers celor față, asigurând astfel un acces foarte bun al pasagerilor. De asemenea, modul de grupare al scaunelor este foarte ingenios, cel central putând culisa între rândurile doi și trei de scaune. Bordul este înțesat de tehnologii de ultimă oră, ceea ce ne face să credem că și viitoarele modele ale constructorului coreean vor progresa mult la acest capitol.

Totodată, Ssangyong Motor Company (SYMC) a anunțat că, în anul fiscal 2013, a înregistrat cele mai mari încasări din istoria sa de 60 de ani. Cifra de afaceri a companiei a crescut față de 2012 cu 21%, la 2,37 miliarde de euro, record absolut în istoria firmei. Din punct de vedere al numărului de unități vândute, în 2013, Ssangyong a înregistrat o creștere de 20% față de anul precedent, atingând cifra de 145.649 unități vândute. Pe piața internă creșterea a fost și mai mare, Ssangyong comercializând cu 34% mai multe unități decât în 2012.

Creșterea se datorează noilor modele lansate în 2013 și în special noului Korando, model SUV ce a beneficiat de o primire pozitivă din partea publicului.

Pentru 2014 producătorul și-a propus vânzarea a 160.000 unități, continuând trendul pozitiv al ultimilor ani. În România se va continua dezvoltarea rețelei de parteneri autorizați Ssangyong și se va lansa noul Korando.

Ssangyong va continua a se concentra pe producția de vehicule 4×4, iar până în 2017 va lansa 5 modele noi cu care dorește să atingă nivelul de 300.000 vehicule produse intr-un an.

Articole similare

Comentarii închise.