Home Știri Koenigsegg One:1, 0–400 km/h în 20 secunde

Koenigsegg One:1, 0–400 km/h în 20 secunde

de

Vizând titlul de cea mai rapidă mașină de serie din lume, Koenigsegg One:1 are 1341 CP și tot atâtea kilograme. Modelul va fi lansat la Salonul auto de la Geneva.

koenigsegg-one-11_0

 

Bazat pe modelul Agera R, Koenigsegg One:1 nu preia de la acesta doar platforma tehnică, ci și designul de bolid de curse. Cu excepția eleronului imens montat la partea din spate și a spoilerelor cu numeroase elemente aerodinamice, cele două supersportive sunt la fel de asemănătoare ca două picături de apă. În schimb, cifrele anunță o putere cu 201 CP mai mare. Asta înseamnă că motorul V8 de 5 litri, supraalimentat și cu patru supape pe cilindru, a ajuns la cota 1341 CP, exact aceeași valoare ca și greutatea totală exprimată în kilograme, de unde și numele One:1.

Până să ajungă la roți, imensa putere este gestionată de o cutie de viteze automată cu dublu ambreiaj și șapte trepte, dezvoltată de constructorul scandinav, iar pe puntea spate, singura motoare, se găsește un diferențial controlat electronic. Koenigsegg One:1 reușește să accelereze până la 400 km/h și apoi să oprească în doar 30 de secunde, primele 20 fiind necesare pentru accelerație și restul de 10 pentru oprire. Oprirea de la 100 km/h se realizează în doar 28 de metri. Jantele cu dimensiunea de 19 inchi pe față și 20 pe spate ascund un set de discuri de frână ceramice, în timp ce anvelopele Michelin Cup Tires suportă o viteză maximă de 440 km/h. Motorul poate fi alimentat atât cu benzină normală, cât și cu combustibil de competiție.

Koenigsegg One:1 vizează atât titlul de cea mai puternică mașină din lume produsă în serie, deținut momentan de SCC Ultimate Aero, cât și cel de cea mai rapidă mașină, aflat în posesia lui Bugatti Veyron Super Sport. Modelul de top al celor de la Koenigsegg va fi fabricat într-o serie de doar șase exemplare, care au fost deja vândute.

Articole similare

Comentarii închise.