Home Auto util La ITP primești un nou tip de certificat care conține kilometrajul

La ITP primești un nou tip de certificat care conține kilometrajul

de

Registrul Auto Român a modificat certificatul eliberat la Inspecția Tehnică Periodică (ITP). Șoferii vor primi de acum un duplicat în engleză, iar pe certificat vor fi trecute o serie de date noi.

rar itp

Noul certificat primit la ITP conține și numărul de kilometri ai mașinii.

Din primele zile ale acestui an, mașinile care trec de ITP vor primi o copie și în limba engleză a certificatului eliberat. Mai mult, documentul atât în română cât și în engleză va conține o serie de date noi. Astfel, apar informații despre starea tehnică a mașinii, eventualele avarii constatate și numărul de kilometri parcurși până la acel ITP.

IMS, mașina de armată care încă trezește admirație

Având în vedere că este vorba despre un certificat armonizat stabilit printr-un act normativ UE este necesar ca certificatul să fie disponibil împreună cu anexa la certificatul de înmatriculare pentru prezentare în vederea unor eventuale controale în cazul vehiculelor care au efectuat ITP începând cu 31 decembrie 2013. Dat fiind formatul armonizat, existenţa şi prezentarea certificatului va facilita relaţia cu autorităţile de control din celelalte SM în ceea ce priveşte valabilitatea ITP.

Șoferii sunt obligați să remedieze problemele tehnice la scurt timp după inspecția tehnică, altfel pot fi amendați. Cei care trec granița fără noul certificat în engleză ar putea primi de asemenea amenzi în cazul unor controale.

Amenzi de circulație mai mari din ianuarie 2014

Proprietarii de automobile care au efectuat însă inspecția în 2012 sau 2013 nu sunt vizați. Aceștia nu sunt obligați să obțină certificatul decât în momentul în care trec din nou pe la ITP. Eliberarea acestui certificat nu implică obligaţii sau costuri suplimentare pentru deţinătorii de vehicule, aceştia primind acest certificat automat, la finalizarea inspecţiei tehnice periodice efectuate la termenul scadent normal (nu este afectată în nici un fel periodicitatea de efectuare a ITP). În consecinţă, deţinătorii de vehicule cu ITP valabil nu trebuie să solicite în avans eliberarea acestui certificat, el urmând să fie eliberat la efectuarea următoarei ITP.

Articole similare