Motorsport Știri

Lewis Hamilton a câștigat Marele Premiu al Canadei

Mercedes s-a impus categoric în Marele Premiu al Canadei prin Lewis Hamilton și Nico Rosberg. Podiumul a fost completat de Valtteri Bottas (Williams/Mercedes).

GettyImages-476276184
Lewis Hamilton (Mercedes) și Nico Rosberg (Mercedes)

Plecat din pole position, Lewis Hamilton a câștigat cursa din Canada fiind urmat de Nico Rosberg, colegul său de la Mercedes. Pentru britanic aceasta a fost a 37-a victorie din carieră, în urma căreia și-a extins avansul la 17 puncte în clasamentul piloților. Piloții care au terminat pe podium – Hamilton, Rosberg și Bottas – au început cursa cu pneurile supersoft și au oprit o singură dată, la interval de trei tururi unul după celălalt, pentru a schimba pe cele de compoziție soft.

Kimi Raikkonen (Ferrari), locul 4, a fost cel mai bine clasat pilot care a avut o strategie cu două opriri la boxe și singurul care a folosit pneurile soft la jumătatea cursei. Finlandezul a început și a terminat cursa cu pneurile supersoft, ceea ce i-a permis să stabilească timpi impresionanți în ultimele tururi.

GettyImages-476310326
Valtteri Bottas (Williams/Mercedes)

O serie de piloți au început cursa de pe o poziție neobișnuită pe grilă, inclusiv Sebastian Vettel (Ferrari) și Felipe Massa (Williams). Cei doi s-au folosit de strategie pentru a câștiga poziții importante în clasament și a aduna puncte. Vettel a fost primul pilot care a oprit pentru schimbul de pneuri și a parcurs majoritatea cursei cu cele de compoziție soft.

Massa a fost unul dintre cei cinci piloți care au început cursa cu pneurile P Zero Galben (soft) și a reușit să urce poziții importante în clasament înainte să treacă pe supersoft pentru ultimele tururi. Valtteri Bottas, colegul său de echipă, este primul pilot care termină pe podium în afara celor de la Mercedes și Ferrari în sezonul 2015.

Shell at the Canadian F1 Grand Prix
Kimi Raikkonen (Ferrari)

Uzura și degradarea pneurilor a fost extrem de mică pe circuitul Gilles Villeneuve din Canada, ceea ce a permis majorității piloților să aleagă o strategie cu o singură oprire, fiind posibilă parcurgerea unui număr mare de tururi cu ambele compoziții: soft și supersoft. Diferența de performanță între cele două compoziții a fost de sub o secundă, ceea ce a oferit și posibilitatea folosirii unor strategii diferite.

Canadian F1 Grand Prix
Lewis Hamilton (Mercedes),i Nico Rosberg (Mercedes) și Valtteri Bottas (Williams/Mercedes)

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE