Home Știri Lexus NX 200t, nouă motorizare de bază

Lexus NX 200t, nouă motorizare de bază

de

Oferit în versiune 4×4, noul Lexus NX 200t are sub capotă un propulsor turbo cu cilindreea de 2 litri.

2015_Lexus_NX_200t_F_SPORT_018

Disponibil până acum doar în versiune hibridă, dar cu tracțiune integrală sau doar față, Lexus NX își lărgește oferta prin adoptarea unei noi motorizări de bază. Purtând indicativul 200t, aceasta propune un motor turbo cu injecție directă, cu cilindreea de 2 litri și va fi oferită doar în versiune 4×4. Ca performanțe, noul propulsor dezvoltat integral de către inginerii constructorului auto japonez  se laudă cu 235 CP dezvoltați între 4800 și 5600 rpm, precum și cu un cuplu motor maxim de 350 Nm, disponibil de la 1650 rpm. De asemenea, transmisia automată cu șase trepte de viteză care lucrează în tandem cu acest motor este complet nouă și propune mai multe moduri de gestionare a schimbării rapoartelor, grație funcției Drive Mode Select.

Test Lexus NX 300h

Urmărind să scoată în evidență designul cu evidente accente de sportivitate al modelului, noua versiune de motorizare va fi oferită doar în echiparea F Sport, care dispune de o grilă a radiatorului mai proeminentă, mai multe elemente cromate și jante cu design special, cu dimensiuni începând de le 18 inchi. La interior, tapițeria din piele este oferită standard, iar scaunele au o configurație sport, oferind un suport lateral mai bun. La finisarea bordului sunt folosite cu larghețe elemente ce imită fibra de carbon și aluminiul. De asemenea, trenul de rulare va beneficia de amortizoare ceva mai dure, în vederea condimentării comportamentului dinamic.

Lexus NX a obținut în cadrul testelor de siguranță realizate de organizația independentă EuroNCap maximul de cinci stele posibile, însumând și cel mai mare scor realizat de un model SUV compact până acum. Noua motorizare ar trebui să fie disponibilă la vânzare în prima parte a acestui an.

Articole similare