Home Magazin (Video) M2 CS, Gladiator & Wrangler 305, Ram BTS – scurta edițiilor speciale

(Video) M2 CS, Gladiator & Wrangler 305, Ram BTS – scurta edițiilor speciale

de Aurel Niculescu
M2 CS, Gladiator & Wrangler 305, Ram BTS – scurta edițiilor speciale

M2 CS, 305 și BTS, iată o serie scurtă de prescurtări. Pe larg, M2 CS înseamnă încă un BMW pentru Salonul Auto de la Los Angeles. Wrangler și Gladiator „Three o Five” (305) au mers deja la Miami Auto Show. Iar Ram ‘Built To Serve Edition’ este cel mai patriotic, fiind dedicat celor cinci branșe ale forțelor armate americane.

BMW M2 CS ne interesează în mod deosebit, fiind aproape gata să se prezinte publicului în timpul Salonului Auto de la Los Angeles, alături de restul familiei M – X5 și X6 M (cu tot cu versiunile Competition) sau mărețele M8 Gran Coupé și M8 GC Competition. Însă amatorii de elemente clasice de „Ursuleț” vor fi și mai incitați, deoarece noua ediție limitată aduce un element foarte important – transmisia manuală. M2 CS este bazat pe M2 Competition, însă plusează în stilul deja cunoscut de la M3 și M4 CS.

M2 CS, Gladiator & Wrangler 305, Ram BTS – scurta edițiilor speciale

De asemenea, pe lângă un plus de putere, M2 CS aduce și echipamente noi pentru versiunea de top Seria 2 – – de la frâne ceramice la anvelope Michelin Pilot Sport Cup 2, precum și de la amortizoare reglabile (o premieră pentru M2), până la componente de caroserie din fibră de carbon (CFRP). Suspensia M cu amortizare adaptive este preluată de la M4, iar puntea spate are parte de aportul diferențialului autoblocant, în timp ce frânele carbon ceramice cu elemente CFRP sunt opționale.

M2 CS, Gladiator & Wrangler 305, Ram BTS – scurta edițiilor speciale

Desigur, constructorul bavarez nu uită nici de elemente precum noul finisaj exterior exclusiv Misano Blue metalizat, totul pentru „modica” sumă de minim 95.000 euro (Germania). De acum, propulsorul twin-turbo, de trei litri, cu şase cilindri în linie livrează 450 CP (+40 vs. M2 Competition) și 550 Nm, suficient pentru un sprint la 100 km/h în 4 / 4,2 secunde cu transmisie M DCT sau manuală cu șase rapoarte. Cu pachetul M Driver, viteza maximă este limitată electronic la 280 km/h.

De la Los Angeles plecăm pe cealaltă coastă SUA, în Florida de Sud, acolo unde Jeep a prezentat la Miami Auto Show noile… ediții speciale Gladiator & Wrangler ‘Three O Five’ (305 este codul zonal pentru orașul Miami). Ambele sunt bazate pe versiunea Sport S, însă se fac cu adevărat remarcate printre surferii din zonă datorită numeroaselor elemente preluate din catalogul Jeep Performance Parts al diviziei Mopar. În mod evident pentru a complimenta vibrația „beach party” bine-cunoscută a zonei, Jeep nu s-a încurcat cu portiere adevărate pe cele două 305, livrând în schimb ediția specială cu „uși” din tuburi metalice de culoare neagră (care se pot scoate, desigur).

Ram este cu mult mai serios în eforturile sale dedicate seriilor limitate. Astfel, americanii pasionați de militărie se pot bucura de apariția unei serii întregi de modele în ediție specială, parte a gamei „Built To Serve” (BTS). Noile Ram-uri BTS se bazează pe foarte popularul Ram 1500 și sunt gândite pentru a omagia fiecare dintre cele cinci ramuri ale armatei SUA: Army, Marines, Air Force, Navy și Coast Guard. Desigur, prima versiune – fiecare dintre cele cinci va fi lansată la distanță de trei luni una de alta – va sosi la momentul oportun: 11 noiembrie, când în SUA se celebrează „Ziua Veteranilor”.  

M2 CS, Gladiator & Wrangler 305, Ram BTS – scurta edițiilor specialeM2 CS, Gladiator & Wrangler 305, Ram BTS – scurta edițiilor specialeM2 CS, Gladiator & Wrangler 305, Ram BTS – scurta edițiilor speciale

  

 

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.