Home Știri Mai tare ca M5: BMW M550i xDrive

Mai tare ca M5: BMW M550i xDrive

de

O dată cu lansarea noii game BMW Seria 5, BMW M GmbH lansează o versiune BMW M performance sportivă a celui mai de succes sedan business din lume. Noul BMW M550i xDrive va avea statutul de vârf de gamă al noului portofoliu BMW Seria 5. Beneficiar al unui motor M Performance TwinPower Turbo puternic, al sistemului de tracţiune integrală BMW xDrive – cu accent pe puntea spate – şi un reglaj al şasiului M Performance în tradiţia sportivă, noul BMW M550i xDrive poate fi considerat cel mai dinamic sedan business. Cu rezervele sale de cuplu şi capacitatea de a urca în turaţie, motorul V8 oferă o combinaţie inegalabilă de performanţe superioare, dinamică extrem de precisă şi calităţi de utilizare cotidiană fără compromisuri. Toate acestea permit ca noul BMW M550i xDrive să impună ritmul în segmentul său, iar fiecare călătorie se transformă într-o experienţă deosebită.

Motorul modern, de înaltă performanţă, îmbină puterea şi eficienţa
Noul BMW M550i xDrive dispune de propulsor M Performance TwinPower Turbo de 4,4 litri, cu opt cilindri, special modificat. Motorul V8 este echipat cu două turbocompresoare twin-scroll şi dispune de sistem de injecţie directă High Precision Injection, gestiune complet variabilă a supapelor Valvetronic şi control variabil al arborelui cu came Double-VANOS. Toate acestea se adaugă la puterea de 340 kW/462 CP la 5.500 rpm şi un cuplu maxim de 650 Nm care este disponibil de la doar 1.800 rpm.

De ultimă generaţie, motorul de înaltă performanţă reuneşte toate calităţile dinamice pe care le aştepţi din partea unui automobil BMW M Performance, astfel că propulsează BMW M550i xDrive de la 0 la 100 km/h în 4,0 secunde, spre o viteză maximă ce este limitată electronic la 250 km/h. În acelaşi timp, noul motor V8 demonstrează şi o eficienţă excepţională a tehnologiei M Performance TwinPower Turbo. Noul BMW M550i xDrive îndeplineşte deja standardele de emisii EU6c.

Transmisie sport Steptronic şi tracţiune integrală inteligentă BMW xDrive
În prezent, transferul puterii la cel mai puternic BMW Seria 5 Sedan se realizează prin intermediul transmisiei sport Steptronic, cu opt trepte, prezentă în echiparea standard, care joacă un rol semnificativ pentru dinamica modelului BMW M550i xDrive. Configuraţia M Performance a modurilor de schimbare a vitezelor a fost adaptată caracteristicilor motorului V8, cu schimbări foarte sportive ale vitezelor şi retrogradări instantanee de-a lungul întregului interval de turaţii, şi contribuie la accentuarea experienţei palpitante a condusului. Pentru o latură şi mai sportivă, transmisia sport Steptronic cu opt trepte poate fi operată şi prin intermediul clapetelor de schimbare de pe volan. Transmisia în sine contribuie la reducerea consumului de combustibil şi a emisiilor prin designul său compact, masa redusă şi eficienţa optimizată.

Sistemul de tracţiune integrală BMW xDrive de la BMW M550i xDrive repartizează puterea între cele patru roţi în funcţie de situaţia de moment – în mod inteligent şi cu accent pe roţile spate. Astfel, BMW xDrive este cheia furnizării celor două elemente intrinseci ale experienţei M Performance în orice condiţii: performanţe superioare şi manevrabilitate foarte precisă. Când în ecuaţie se adaugă şi suspensia M Sport adaptivă (cu garda la sol redusă cu 10 milimetri şi amortizoare controlate electronic), alături de jantele M standard (din aliaj uşor, de 19 ţoli) în nuanţă Cerium Grey metalizat mat sau cele opţionale de 20 de ţoli, din aliaj uşor (cu design exclusiv, de asemenea finisate în Cerium Grey metalizat mat), rezultatul este o stabilitate deosebită şi o tracţiune optimă.

În plus, servodirecţia cu reacţii M specifice în modurile SPORT şi SPORT+ contribuie la evidenţierea manevrabilităţii şi a proprietăţilor de condus ale celui mai sportiv reprezentant – pentru moment – din noul generaţie BMW Seria 5. Direcţia asigură un răspuns foarte exact, iar conducătorul primeşte genul de reacţie care garantează o deosebită plăcere a condusului atunci când se rulează pe secţiuni virajate ale drumului. Gama de echipamente care îmbunătăţesc noul BMW M550i xDrive este completată de frânele M Sport cu etriere în nuanţă Blue metalizat şi marcaj M.

Aspect sportiv cu dotările M Performance exclusive
Exteriorul noului BMW M550i xDrive exprimă în mod extrovertit calităţile dinamice ale sedanului, subliniind totodată şi statutul de vârf de gamă în portofoliul noului BMW Seria 5. Pachetul aerodinamic M, care include un spoiler M spate cu flaps Gurney pe capota portbagajului, accentuează liniile sportive şi dinamice ale noului BMW Seria 5, dar în acelaşi timp optimizează fluxul de aer din jurul şi de deasupra automobilului. Capacele oglinzilor retrovizoare, conturul grilei radiatorului, barele M Performance speciale din prizele de aer frontale şi cele două Air Breathers de pe părţile laterale sunt finisate în nuanţa exclusivă Cerium Grey metalizat, în timp ce decoraţiunea Shadow Line lucioasă din jurul geamurilor accentuează apariţia foarte sportivă a sedanului business. Sistemul de evacuare sport M – cu ornamente exclusive, în crom negru, ale ţevilor de eşapament din stânga şi din dreapta – este responsabil pentru acustica BMW M, inconfundabilă şi vibrantă.

Iluminate, pragurile uşilor poartă inscripţia “M550i xDrive” şi poartă pasagerii spre interior, unde scaunele sport M, cu tapiţerie în piele Black Dakota cu cusături contrastante de culoare albastră, cel mai nou volan sport M, covoraşele cu design M, benzile decorative pentru interior şi pedalele din aluminiu se combină pentru a crea aura unei exclusivităţi sportive care este emblematică pentru toate modelele BMW M Performance.

Sistemele de asistenţă a conducătorului
Asemenea altor modele din cea mai recentă generaţie BMW Seria 5, BMW M550i xDrive oferă o varietate şi mai mare de sisteme de asistenţă a conducătorului. Acestea includ asistentul de evitare prin schimbarea benzii, avertizarea la trafic transversal şi avertizare activă la schimbarea benzii, care utilizează informaţiile de direcţie pentru a avertiza cu privire la o posibilă coliziune. Existente ca opţiuni, tempomatul activ (Active Cruise Control / ACC) şi asistentul pentru menţinerea benzii (Lane Keeping Assistant) dispun acum de funcţii suplimentare. Iar asistentul inteligent de viteză (Intelligent Speed Limit Assist), care permite ca restricţiile de viteză să fie incluse automat în sistemul tempomat, reprezintă pentru BMW M550i xDrive un nou pas pe drumul spre un condus autonom.

Armonie perfectă între sportivitate şi utilizare cotidiană
Automobilele BMW M Performance sunt produse exclusive ale BMW M GmbH şi se situează între vârful de gamă al modelelor BMW standard şi modelele M veritabile construite pentru performanţe maxime. “Dezvoltăm automobilele BMW M Performance pentru clienţii care caută caracteristici de condus foarte sportive, dar care nu doresc să sacrifice caracterul practic cotidian al automobilelor BMW”, explică Frank van Meel, directorul executiv BMW M GmbH. “Experienţa şi cunoştinţele acumulate de BMW M în lumea motorsportului şi în dezvoltarea automobilelor sport de înaltă performanţă se regăsesc şi în dezvoltarea modelelor BMW M Performance. Succesul vânzărilor demonstrează clar că ne aflăm pe drumul cel bun. Când priveşti portofoliul de modele al BMW AG, vei observa că nu fiecare gamă include un automobil BMW M Performance. Ne vom extinde gama de produse în mod inteligent şi vom reduce orice pauză din portofoliu în mod strategic.”

În prezent, portofoliul de modele  BMW M Perfromance cuprinde BMW M140i cu trei uşi, BMW M140i xDrive cu trei uşi, BMW M140i cu cinci uşi, BMW M140i xDrive cu cinci uşi, BMW M240i Coupé, BMW M240i xDrive Coupé, BMW M240i Cabriolet, BMW M240i xDrive Cabriolet, BMW M550d xDrive Touring, BMW X4 M40i, BMW X5 M50d, BMW X6 M50d şi BMW M760Li xDrive.

Noul BMW M550i xDrive este deja disponibil pentru comenzi şi va avea primele livrări în luna martie 2017.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.