Home Motorsport Marco Tempestini și „Godzilla“ pe podium la grupa H

Marco Tempestini și „Godzilla“ pe podium la grupa H

de

Marco Tempestini a terminat pe podium ultima etapă din Campionatul Național de Viteză în Coastă Dunlop.

Marco Tempestini și Godzilla

Marco Tempestini și Godzilla

Marco Temepstini a concurat pentru prima oară în România cu un Nissan GT-R preparat special pentru competiții, care dezvoltă 1000 CP, și a terminat pe podiumul grupei H ultima etapă din Campionatul Național de Viteză în Coastă Dunlop. Simone Tempestini a câștigat grupa N, iar invitații speciali George Cosac și Marian Constantinescu au trăit senzații extreme.

Marco Tempestini și Simone Tempestini au fost cei doi piloți Napoca Rally Academy prezenți la ultima etapă din Campionatul Național de Viteză în Coastă Dunlop. Marco Tempestini a venit la Râșnov cu un Nissan GT-R, cea mai puternică mașină cu care a concurat până acum. „Mașina cu care am concurat la Râșnov a fost vedeta absolută și am văzut că fanii au apreciat foarte mult această apariție «exotică». Cred că și aici am atins unul dintre obiectivele NRA, și anume să facem spectacol acolo unde mergem“, a spus Marco Tempestini.

Rezultate bune în Raliul Germaniei

Lupta pe traseul de la Râșnov a fost foarte strânsă la grupa H. Aflat la primul contact cu  Nissanul GT-R, Marco Tempestini a reușit o clasare pe podiumul grupei H, cea mai disputată grupă din campionat, la doar 230 de miimi de câștigător, Ovidiu Zaberca, și 120 de miimi de locul secund, ocupat de Lucian Răduț. „Și din punct de vedere sportiv, evoluția cu această mașină a fost o satisfacție. Asfaltul era umed, iar asta a fost o problemă pentru o mașină atât de puternică, mai ales că o pilotam pentru prima oară. A fost însă o experiență senzațională și cred că nu va fi ultima apariție în România pentru Godzilla“, a mai zis Marco Tempestini, care a terminat pe locul 4 în clasamentul general al etapei.

41886f7c-cfb0-4304-b88a-dc999dac5039

Simone Tempestini a luat startul în etapa de la Râșnov cu un model Subaru Impreza R4, obiectivul fiind acela de a acumula cât mai mulți kilometri pe asfalt, ca parte a pregătirii pentru Junior WRC. Juniorul Napoca Rally Academy a avut o evoluție excelentă și a reușit să se impună fără nicio problemă la grupa N. „Pe macadam, am deja un ritm foarte bun cu orice tip de mașină concurez. Tocmai de aceea am venit la Râșnov, la o etapă de asfalt, pentru a aduna cât mai multă experiență și pe acest tip de suprafață. M-am simțit foarte bine pe probă și sunt foarte mulțumit cu evoluția de aici. Am încercat să fac spectacol pentru fanii de pe margine și abia aștept să înceapă noile sezoane aici, în România“, a spus Simone Tempestini.

În weekend, invitații speciali ai echipei Napoca Rally Academy au fost George Cosac, președintele Federației Române de Tenis, și Marian Constantinescu, atacant la FC Brașov. Cei doi au trăit senzațiile unui copilot alături de piloții NRA pe traseul de la Râșnov, o experiență unică pentru ei. „A fost cam ca la jocurile pe calculator. M-am simțit destul de relaxat alături de Marco Tempestini și m-am bazat pe experiența sa. Am simțit din plin puterea motorului. A fost o senzație mai tare decât atunci când decolezi cu avionul. A fost o experiență deosebită“, a mărturisit George Cosac, președintele FRT.

Articole similare