Home Modele noi Mazda America de Nord prezintă Mazda CX-50, primul model de la noua fabrică din Alabama

Mazda America de Nord prezintă Mazda CX-50, primul model de la noua fabrică din Alabama

de George Grosu
  • Un nou crossover compact va fi lansat la fabrica din SUA începând cu ianuarie 2022
  • Mazda CX-50 reprezintă începutul unei extinderi majore a gamei globale de SUV-uri a producătorului auto

Mazda America de Nord a dezvăluit azi noua Mazda CX-50, noul SUV conceput exclusiv pentru piața nord-americană. Va fi primul model Mazda construit la noua fabrică Mazda Toyota Manufacturing (MTM) din Huntsville, Alabama.

Producția modelului CX-50 este programată să înceapă la MTM în ianuarie 2022. MTM este un joint venture, 50:50, între cei doi producători de automobile, cu o capacitate anuală de 300.000 de vehicule (150.000 fiecare). MTM a fost conceput ca parte a unei colaborări mai ample Mazda-Toyota, care include dezvoltarea comună a tehnologiei pentru vehicule electrice, mașini conectate și sisteme avansate de siguranță.

Mazda CX-50 se va alătura gamei din SUA deasupra modelului Mazda CX-5. Împărțind o platformă cu Mazda3 și Mazda CX-30, cel mai nou SUV Mazda va fi propulsat inițial de unul dintre cele două motoare pe benzină Skyactiv-G 2.5, urmând apoi electrificarea. Dispune de cel mai recent sistem i-Activ AWD și Mazda Intelligent Drive Select (Mi-Drive), care oferă diferite moduri de condus pentru diferite condiții. Exteriorul elegant, dar puternic, al lui Mazda CX-50 subliniază capacitățile sale sporite pe teren denivelat, în timp ce aspectul și calitatea cabinei – care vine cu o trapă panoramică, o premieră la Mazda – demonstrează dorința continuă a mărcii de a oferi o experiență superioară de condus.

Noua Mazda CX-50 vine înaintea a două SUV-uri crossover mai mari care vor fi lansate în Europa în următorii doi ani. Mazda CX-60 cu două rânduri de scaune și Mazda CX-80 cu trei rânduri vor marca introducerea în Europa a propulsoarelor hibride plug-in pe benzină Combinând o putere mai mare cu emisii scăzute, va exista și un motor Skyactiv-X în linie cu șase cilindri cu aprindere prin compresie de nouă generație și un Skyactiv-D diesel cu sisteme mild hybrid de 48 V.

Mazda CX-50
Mazda CX-50
Mazda CX-50
Mazda CX-50
Mazda CX-50
Mazda CX-50
Cockpit Mazda CX-50
Interior spate Mazda CX-50

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.