Home Modele noi Mazda CX-50: noul crossover pentru SUA va debuta la Los Angeles Motorshow

Mazda CX-50: noul crossover pentru SUA va debuta la Los Angeles Motorshow

de George Grosu

Mazda va lansa în curând un nou crossover mediu exclusiv pentru piața din SUA. Premiera noului CX-50 va avea loc pe 15 noiembrie la Salonul Auto de la Los Angeles.

Mazda înregistrase deja numele CX de la CX-10 la CX-90 la sfârșitul anului 2019 și a anunțat abia recent că își va extinde gama de modele în Europa și în întreaga lume cu noi modele de tip crossover. Pentru piața din SUA și unele piețe din afara UE vor fi lansate modelele CX-70 și CX-90 iar din ianuarie 2022 în SUA, noul model CX-50 care va fi produs la noua fabrică construită împreună cu Toyota în Huntsville, Alabama – SUA.

Noul SUV CX-50 de la Mazda se bazează pe platforma tehnică utilizată deja de actualele modele Mazda 3 și Mazda CX-30 precum și pe tehnologia implementată la aceste modele. Noul model CX-50 este propulsat de o unitate pe benzină cu 4 cilindri turbo de 2,5 litri capabilă să dezvolte în versiunea de top o putere de 253 CP și un cuplu de 433 Nm sau 189 CP și 252 Nm în cazul versiunii mai economice. În viitorul apropiat, Mazda va oferi modelelor sale crossover CX, tracțiune integrală în standard însă, în cazul versiunilor economice, acestea vor fi disponibile și cu tracțiune doar pe roțile din față.

Noul model CX-50 este poziționat în gama pentru SUA, deasupra modelului CX-5, fiind ușor mai mare ca dimensiuni și cu un spațiu mai generos în interior. Mazda a făcut un lucru similar în SUA și cu modelele CX-3 și CX-30 iar diferența de preț pentru noul model nu ar trebui să fie prea mare în comparație cu cel al lui CX-5 care costă de la 31.281 de dolari în SUA (echivalentul a aproximativ 27.000 de euro). În cazul modelului CX-3 prețul începe de la 23.681 USD, în timp ce modelul CX-30 are un preț de 26.931 USD, de unde rezultă o diferență de doar 3.250 USD.

Pe lângă noul CX-50, Mazda va lansa în viitorul apropiat alte noi modele de tip crossover: CX-70 și CX-90. Acestea din urmă completează gama producătorului japonez pentru piața din SUA alături de modelul CX-9 oferit acolo ca o variantă mai mare. Cele două viitoare modele amintite vor fi comercializate pe lângă piața din SUA și în unele țări din afara UE și se bazează pe o platform tehnică mai mare, care dispune de un nou motor turbo cu 6 cilindri în linie pe benzină precum și o propulsie de tip Plug-in-Hybrid. În comparație cu viitoarele modele europene CX-60 și CX-80, crossover-urile din SUA au dimensiuni semnificativ mai mari.

Mazda își diversifică gama de modele la nivel mondial și oferă CX-50 exclusiv pentru SUA. Noul crossover este mai mare  decât modelul CX-5 comercializat inclusiv în Europa și oferă mai mult spațiu la interior și în portbagaj. Similar cu combinația de modele CX-3 și CX-30, prețul suplimentar solicitat în cazul noului CX-50 față de CX-5, este justificabil și nu va fi cu mult mai ridicat. În mod similar, CX-90 va fi poziționat ulterior în gamă deasupra modelului actual CX-9 în SUA și bineînțeles unui alt nou model nou care va fi lansat, respectiv CX-70.

Prma fotografie teaser cu noua Mazda CX-50
Mazda CX-5 model 2022
Mazda CX-5 model 2022
Mazda CX-5 model 2022
Mazda CX-5 model 2022
Cockpit Mazda CX-5 model 2022

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.

Acest site utilizeaza "cookies". Accept Ce înseamnă "Cookie"?