Home Știri Mazda MX-5 ajunge la cea de-a patra generație

Mazda MX-5 ajunge la cea de-a patra generație

de

Mazda MX-5 a fost prezentată presei internaționale în avanpremiera Salonului auto de la Paris, din octombrie.

MX-5_2014_exterior_01

Mazda MX-5

Roadsterul Mazda MX-5 reprezintă chintesența ideeii de mașină accesibilă construită pentru plăcerea de a pilota. Modelul a ajuns acum la cea de-a patra generație, fiind comercializat în aproape 1 milion de exemplare de la lansarea primeia, în 1989. MX-5 a fost dezvăluit presei internaționale în cadrul unei serii de evenimente ce au avut loc simultan la Barcelona, Los Angeles și, bineînțeles, Tokio. La Barcelona, japonezii au inaugurat cu această ocazie și noul său centru de evenimente denumit Mazda Space.

Test: Mazda 3 Sport CD150

Roadsterul a rămas fidel arhitecturii care l-a consacrat, motor amplasat în față și putere transmisă roților din spate. În afară de designul agresiv, primul lucru ușor de remarcat în cazul noii generații este faptul că mașina pare a avea dimensiuni foarte compacte. O privire pe fișa tehnică este suficiente pentru a confirma faptul că nu avem de-a face doar cu o iluzie optică. Noua MX-5 a scăzut în lungime cu 105 mm și în înălțime cu 20 mm. Este însă cu 10 mm mai lată. Dimensiunile reduse spun însă doar o parte a poveștii, întrucât masa cel puțin la fel de importantă. Inginerii japonezi au reușit să scadă greutatea totală cu 100 kg față de modelul precedent, o performanță în sine, având în vedere că mașina nu a adoptat o caroserie din aluminiu, tocmai pentru a menține prețurile în limite rezonabile. Cu toate acestea, o serie de elemente ce fac parte din structura mașinii sunt făcute din acest material mai ușor decât oțelul.

MX-5_2014_technical_03

Dacă exteriorul se remarcă prin agresivitate și linii “complicate”, interiorul mizează totul pe ideea de simplitate. Multe dintre butoanele de pe consola centrală au dispărut, a apărut în schimb un LCD de 7 inchi, preluat de la Mazda 3. Materialele folosite la interior sunt mai plăcute la atingere, iar scaunele oferă sprijin lateral suficient. Pentru doi pasageri adulți este suficient spațiu în interior, dar să nu vă așteptați la minuni. Vorbim totuși de o mașină construită pe ideea de minimalism cu o lungime mai mică de patru metri. Acoperișul folosit este unul textil, pe gustul puriștilor, însă există posibilitatea ca la Paris să vedem și o versiune cu acoperiș metalic escamotabil.

Mazda are un nou diesel de mici dimensiuni

Nu există deocamdată informații oficiale legate de motorizări, însă noi credem că vom vedea, ca și până acum, două propulsoare. Cel de bază va fi preluat de la Mazda3, având 1,5 l și 100 CP sau mai mult. Chiar dacă pare puțin, să ținem cont că masa mașinii a scăzut simțitor fațăde precedentul mode, care avea ca motorizare de bază un benzinar de 1,8 l și 126 CP. Versiunea de vârf are toate șansele să fie motorul pe benzină de 2,0 l și 150 CP. Prețurile rămân încă un mister, dar judecând după dorința celor de la Mazda de a oferi un model cât mai accesibil ne putem aștepta chiar la o scădere, cel puțin în cazul versiunii de bază.

Articole similare

Comentarii închise.