Home Știri Mazda, nou sistem de faruri adaptive

Mazda, nou sistem de faruri adaptive

de

În cadrul târgului de IT și electronice CEATEC desfășurat la Tokio, Japonia, Mazda a prezentat o nouă generație de faruri adaptive cu LED.

Mazda

Cea mai recentă inovaţie a constructorului auto Mazda în tehnologia de siguranţă activă este reprezentată de noua generaţie a sistemului de faruri adaptive cu LED, care a fost prezentată în cadrul  CEATEC 2014 din Tokio. Mazda este primul producător auto japonez care prezintă publicului un astfel de sistem autonom de control al fazei lungi.     

Urmând să se alăture în curând gamei Mazda i-ACTIVSENSE de sisteme avansate de siguranţă, farurile adaptive cu leduri (ALH) prezintă o tehnologie care împarte ledurile în patru blocuri controlabile independent. Ca şi controlul automat pentru faza lungă (HBC), un sistem disponibil odată cu noua generaţie de modele Mazda, ALH foloseşte o cameră video pentru a detecta autoturismele din sens opus şi cele aflate în faţa autoturismului. Însă, pentru a evita afectarea vizibilităţii altor conducători auto, ALH nu întrerupe în totalitate faza lungă, ci  doar ledurile care luminează în direcţia de mers. Astfel, faza lungă rămâne activă pe tot parcursul drumului, sporind vizibilitatea şi totodată siguranţa pe timp de noapte, atunci când au loc cele mai multe accidente rutiere majore.

Totodată, ALH introduce o acoperire mai largă a fazei scurte prin adăugarea de leduri pe părţile laterale ale farurilor pentru a lumina zone pe care farurile convenţionale nu le pot acoperi. O altă caracteristică ALH este modul Highway, care ajustează automat farurile în sus atunci când se călătoreşte la viteze de autostradă, pentru a ilumina din timp indicatoarele rutiere şi potenţialele obstacole.

Pe lângă ALH, Mazda expune la CEATEC 2014 o Mazda3 special echipată cu un sistem de condus automat. Sistemul monitorizează starea vehiculului cu un GPS de înaltă precizie, folosind de asemenea tehnologia de control a mişcării pentru a observa continuu starea şoferului. Ansamblul de echipamente îi ajută astfel pe şoferi să evite greşelile şi reduce riscul de accidente.

Articole similare

Comentarii închise.