Home Știri Mazda revine pe profit

Mazda revine pe profit

de

Mazda Motor Corporation a înregistrat profit pe anul fiscal care s-a încheiat în 31 martie 2013, mulţumită succesului repurtat de Mazda CX-5 şi de noua Mazda6.

Mazda CX5

Veniturile globale şi profitul le-au depăşit pe cele din anul anterior la toate capitolele. Veniturile au crescut cu 8,5%, la 18,4 miliarde de euro (2,21 trilioane de yeni), iar profitul operaţional a crescut cu 772 de milioane de euro, ajungând la 449 de milioane de euro. Profitul net al companiei a fost de 286 milioane de euro faţă de anul fiscal anterior, când au fost înregistrate pierderi.

Test cu Mazda6 CD150 Challenge AT

Volumul de unităţi vândute a rămas neschimbat, la 1,24 milioane, deşi CX-5 a depăşit semnificativ aşteptările, cu 200.000 de modele comercializate la nivel global. Ca rezultat, Mazda a crescut capacitatea anuală de producţie pentru SUV-ul compact, primul model care a integrat gama de tehnologii SKYACTIV şi limbajul de design KODO, sufletul mişcării, la 240.000 de unităţi. Vânzările noii Mazda6, al doilea model cu SKYACTIV au fost, de asemenea, foarte încurajatoare. Iar motorul SKYACTIV-D s-a dovedit popular în rândul cumpărătorilor acestor două modele, 70% din clienţi alegând acest propulsor ecologic. Şi în România, volumele au fost în creştere pe finele anului fiscal. În primul trimestru din 2013, numărul de modele comercializate a crescut cu 38%, ajungând la 143 de unităţi.

Mazda6, premiu pentru design

Cota de piaţă a companiei în Europa s-a menţinut constantă în condiţiile în care vânzările au scăzut, reflectând situaţia întregii pieţe. Cu toate acestea, Mazda a înregistrat o îmbunătăţire majoră în a doua jumătate a anului. În Europa, vânzările au crescut cu 4,7% raportat la prima jumătate, au depăşit dinamica pieţei, iar compania şi-a crescut cota la 1,1%. Trendul s-a accentuat în ultimul trimestru, când vânzările Mazda în Europa au ajuns la 39.804 unităţi, cu 50% mai mult decât în trimestrul anterior şi cu 1,7% peste aceeaşi perioadă a anului fiscal anterior. Acest rezultat a fost posibil într-o perioadă în care piaţa de automobile din Europa s-a contractat cu aproximativ 10 procente. Având la bază îmbunătăţirea situaţiei livrărilor pentru CX-5 şi succesul lansării noii Mazda6, în februarie, cota de piaţă Mazda în Europa a crescut la 1,3%, în perioada ianuarie–martie.

Articole similare

Comentarii închise.