Home Știri Mazda6 primește tracțiune integrală

Mazda6 primește tracțiune integrală

de

Mazda6 va avea, pentru 2015, o serie de echipamente noi și, în premieră, un sistem de tracțiune integrală.

Mazda6

Mazda6

Mazda6 ediția 2015, care va fi disponibilă pe piaţa din România începând cu a doua jumătate a lunii februarie, va avea o serie de dotări noi. Modelul de clasă medie este printre primele automobile Mazda ce încorporează faruri adaptive cu tehnologie LED (ALH) şi un sistem avansat de control automat al fazei lungi şi cu blocuri LED separate pe fiecare far, controlabile independent. Pentru a evita afectarea vizibilităţii altor conducători auto, sistemul (HBCS) întrerupe doar faza lungă, care luminează în direcţia specifică de mers a vehiculului din sens opus sau a celui din faţă, lăsând celelalte leduri aprinse, pentru a asigura o mai bună vizibilitate pe timp de noapte. ALH, care dispune, de asemenea, de acoperire mai largă a fazei scurte şi de nivelare automată, include funcţiile sistemelor de ajustare automată a fazei lungi (HBC) şi de faruri adaptive (AFS), oferite în prezent de Mazda. Totodată, bara frontală a modelului a fost redesenată.

Mazda dezvoltă componente din bioplastic

În plus, Mazda6 2015 este echipată cu sisteme de siguranţă noi. Sistemul Blind Spot Monitoring (BSM), de monitorizare a unghiului mort, dezvoltă caracteristicile sistemului existent, Rear Vehicle Monitoring (RVM), şi, în acelaşi timp, face loc tehnologiei Rear Cross Traffic Alert (RCTA), care îl avertizează pe şofer asupra apropierii de vehicule sau de orice alt obstacol, când maşina se deplasează cu spatele. Lane-Keep Assist System (LAS), pentru păstrarea benzii de mers, asistă direcţia (printre altele) şi ajută la prevenirea schimbărilor neintenţionate de bandă, completându-l astfel pe cel de avertizare la depăşirea benzii de mers (LDWS). Sistemul de alertare a şoferului reprezintă o premieră pentru Mazda. Acesta supraveghează starea conducătorului şi îi recomandă o pauză în cazul în care detectează o schimbare în comportamentul său. Totodată, tehnologia Smart City Brake Support Forward/Reverse (SCBS F/R) a adăugat funcţia de marşarier la sistemul actual de frânare inteligentă în oraş (SCBS), care frânează în mod automat în cazul în care există un risc crescut de coliziune.

Record de producție pentru modelul de clasă medie al japonezilor

Mazda6 2015 combi cu motor diesel SKYACTIV-D 2.2 va fi disponibilă împreună cu noua generaţie a sistemului de tracţiune integrală Mazda. Acesta prezintă primul sistem de avertizare din lume în cazul patinării roţilor din faţă. Totodată, Mazda6 2015 va utiliza un ulei special dezvoltat, cu vâscozitate redusă, în scopul de a îmbunătăţi şi mai mult economia de combustibil.

Versiunea pentru 2015 a modelului Mazda6 primeşte şi interfaţa om-maşină de nouă generaţie (HMI). Autovehiculul mai beneficiază şi de sistemul de conectivitate smartphone în interiorul maşinii, MZD Connect, de display-ul tactil de 7 inchi, de caracteristici noi de infotainment şi de un head-up display. O ultimă premieră pentru Mazda este reprezentată de frâna de parcare electrică.

Articole similare