Home Știri McLaren P1 GTR, pentru circuit

McLaren P1 GTR, pentru circuit

de

Prezentat sub forma unui concept în cadrul celebrului Concurs de eleganță de la Pebble Beach, McLaren P1 GTR va intra în producție anul viitor.

McLaren-P1-GTR 1

Derivat de la actualul model McLaren P1 și destinat exclusiv clienților acestuia, P1 GTR se vrea a fi un succesor spiritual al celebrului McLaren F1 GTR, model ce a câștigat în 1995 Cursa de 24 de ore de la LeMans în fața unor competitori dintr-o clasă superioară. Noua versiune dedicată exclusiv utilizării pe circuit vine cu o serie de modificări aerodinamice, printre care un spoiler frontal cu prize de aer mai generoase și un elelor imens la partea din spate, ecartament mai mare cu 80 mm și jante de aliaj cu specificații de competiție. Pe lângă o apăsare mai mare pe puntea spate, eleronul din fibră de carbon acționează și ca frână aerodinamică prin intemediul sistemului DRS (Drag Reduction System).

McLaren-P1-GTR

Puterea sistemului de propulsie hibrid a fost crescută până la 986 CP, principala sursă de putere rămând propulsorul V8 twin-turbo cu cilindreea de 3,8 litri. Acesta este secondat de două motoare electrice, unul dintre ele acționând roțile față.

McLaren P1, tur foarte rapid pe Nurburgring

Conform declarațiilor oficialilor, McLaren P1 GTR va fi cel mai performant model construit de divizia McLaren Special Operations și va fi intra în fabricație anul viitor, după ce ultimul exemplar al modelului P1 actul va fi finalizat. Prețul noii versiuni va fi de aproximativ 2,5 milioane de euro, sumă ce va include și un program amplu de evenimente destinate condusului pe circuit și de suport tehnic.

Articole similare