Home Știri McLaren P1 GTR, versiunea de circuit

McLaren P1 GTR, versiunea de circuit

de

Destinat exclusiv utilizării pe circuit, McLaren P1 GTR va debuta sub forma unui concept în cadrul celebrului Concurs de eleganță de la Pebble Beach.

McLaren-P1-GTR

După cum oficialii McLaren au anunțat încă din luna mai a acestui an, modelul supersport P1 va avea și o versiune destinată exclusiv utilizării pe circuit. Aceasta va fi prezentată sub forma unui concept în cadrul Concursului de eleganță de la Pebble Beach, urmând să intre în producție la jumătatea anului viitor, după ce toate cele 375 de unități ale actualei serii P1 vor fi construite.

McLaren P1, tur foarte rapid pe Nürburgring

Putând fi considerat un succesor spiritual al celebrului McLaren F1 GTR, model ce a câștigat în 1995 Cursa de 24 de ore de la LeMans în fața unor competitori dintr-o clasă superioară, P1 GTR se pare că a apărut ca urmare a cererii venite din partea proprietarilor actualului model McLaren P1. Totodată, exclusivistul constructor britanic le va oferi clienților săi și un program amplu de evenimente destinate condusului pe circuit și de suport tehnic, idee utilizată și de Ferrari în cazul modelului Enzo.

Conceptul constructiv cu sistem de propulsie hibrid compus dintr-un propulsor termic V8 cu cilindreea de 3,8 litri și un motor electric amplasat după transmisia cu dublu ambreiaj va rămâne același, dar McLaren P1 GTR ar trebui să aibă o putere combinată de 986 CP, versiunea actuală dezvoltând 903. Alte modificări presupun mărirea ampatamentului spate, îmbunătățirea aerodinamicii, reducerea greutății și adoptarea unor anvelope de circuit.

McLaren 650S – detalii legate de performanțe

McLaren P1 GTR este adresat doar proprietarilor actualului model McLaren P1, iar prețul va fi de peste 2,5 milioane de euro. Până în prezent, toate cele 375 de unități ale seriei P1 se pare că au fost deja vândute, inclusiv cele destinate pieței europene, singura regiune care mai avea exemplare disponibile în urmă cu câteva luni. Deși prețul de bază al unui McLaren P1 este mai mic de 900.000 de euro, valoarea medie de comercializare a trecut lejer de un milion de euro, majoritatea clienților optând pentru configurații speciale.

Articole similare