Home Știri Mercedes-Benz G Code Concept, un posibil crossover urban

Mercedes-Benz G Code Concept, un posibil crossover urban

de

Propus deocamdată ca studiu de design, Mercedes-Benz G Code Concept își propune să testeze reacția publicului la posibilitatea lărgirii gamei de modele cu un crossover mai mic decât GLA.

Mercedes-Benz G Code Concept 2

Prezentat la inaugurarea Centrului de cercetare și dezvoltare din China al constructorului Mercedes-Benz, G Code pune în practică o serie de soluții tehnice inedite și anunță câteva elemente de design specifice viitoarelor modele din categoria SUV ale constructorului auto german. Principala trăsătură comună a acestora se pare că va fi grila impunătoare a radiatorului, în centrul căreia tronează sigla mărcii. Ca o caracteristică inedită, culoarea acesteia se modifică în funcție de stilul de condus al celui de la volan, putând fi albastră, mov sau roșie.

Mercedes CLA Shooting Brake, imagini-spion

Montanții frontali ai mașinii sunt vopsiți în negru, dând senzația că nu există, iar ușile din spate au deschidere inversă față de cele din față. Astfel, s-a renunțat la stâlpii centrali, facilitând accesul către cele două locuri din spate. Totodată, vizând un public tânăr, G Code propune un pavilon plonjat către spate și curbe senzuale ale caroseriei. În locul oglinzilor retrovizoare exterioare au fost montate camere video, în timp ce blocurile optice folosesc tehnologia LED. Caroseria este acoperită cu o vopsea specială, care poate genera energie electrică pe baza luminii solare.

Mercedes S-Class și-a găsit deja 100.000 de clienți

Mercedes-Benz G Code Concept are o lungime de 4100 mm, o lăţime de 1900 şi o înălţime de 1500, fiind mai scurt, dar mai lat și mai înalt decât GLA. Interiorul are o configurație de 2+2 locuri, iar bordul pune accentul pe un design foarte aerisit, cu un ecran principal de mari dimensiuni montat central. Comenzile sunt grupate pe volan și la baza consolei centrale, ceea ce dă inclusiv posibilitatea montării telefonului mobil într-un locaș special.

Test: Mercedes GLK 220 CDI 4Matic

Sistemul de propulsie este alcătuit dintr-un motor turbo cu injecție directă alimentat cu hidrogen și un motor electric care antrenează roțile din spate, mașina având astfel tracțiune 4×4. Modul de funcționare al unității termice permite obținerea de oxigen pur, care este introdus în habitaclu prin intermediul sistemului de climatizare, pentru a îmbunătăți calitatea aerului. Micul crossover dispune și de un set de amortizoare ce pot produce curent pe baza mișcării caroseriei.

Mercedes-Benz G Code Concept va fi prezentat și în cadrul Salonului auto de la Los Angeles, programat să își deschidă porțile la mijlocul acestei luni.

Articole similare

Comentarii închise.