Home Știri Nou director la Matriţe Dacia

Nou director la Matriţe Dacia

de

matrite

Eugen Ţirmeş, noul director Matriţe Dacia: „Vrem să fim cel mai bun furnizor de matriţe pentru Grupul Renault şi pentru Alianţa Renault-Nissan“.  

Activitatea de fabricaţie matriţe din cadrul Dacia este condusă, începând din luna octombrie 2014, de Eugen Dan Ţirmeş. Acesta l-a înlocuit pe Luc Fourichon, care a devenit director Inginerie Proces la Renault Technologie Amériques.

În vârstă de 49 de ani, Eugen Ţirmeş este absolvent al Universităţii Politehnice Bucureşti, Facultatea Tehnologia Construcţiilor de Maşini, şi are o experienţă de 29 de ani la Dacia, cu precădere în activitatea de fabricaţie vehicule.

„În procesul construcţiei unei maşini, activitatea de matriţe este mai puţin cunoscută publicului larg. Procesul de fabricaţie a unui autovehicul începe cu transformarea tablei în piese de caroserie. Pentru a transforma tabla în aripi sau capote sunt folosite matriţe instalate pe presele din Departamentul presaj al uzinelor de vehicule. La Matriţe Dacia, fabricăm matrițe pentru capote şi dubluri de capotă, uși şi chesoane de uși, capote spate şi dublurile aferente acestora, dar şi pavilioane. Dacia este furnizor de ştanțe şi matriţe pentru România, pentru siturile Alianței Renault-Nissan din Europa, dar şi pentru cele ale Renault sau Nissan din America sau Asia. Am întâlnit în echipa de la Matriţe Dacia oameni tineri, cu experienţă, formaţi în diverse activităţi specifice proceselor de fabricaţie matriţe. Experienţa echipelor din România s-a transmis şi în afara ţării, la alte situri ale Renault, prin formări realizate la Matriţe Dacia, de la concepţie proces până la realizarea efectivă a matriţelor. Ambiția noastră este să fim cel mai bun furnizor de matrițe pentru proiectele Renault în ceea ce priveşte calitatea, costurile, termenele, dar şi un punct de referință atât în ameliorarea standardelor, cât şi în domeniul inovației“, a declarat Eugen Ţirmeş.

Eugen Ţirmeş şi-a început activitatea profesională la Hidromecanica din Braşov, în construcţia de elemente hidromecanice. În anul 1991, s-a alăturat Dacia, unde a fost responsabil pentru diverse activităţi. Cea mai mare parte a activităţii sale a petrecut-o la Uzina Vehicule Dacia, între anii 1991 şi 2011. Aici, Ţirmeş a ocupat, pe rând, poziţiile de la şef echipă mentenanţă, şef Atelier presaj, şef Secţie presaj, şef adjunct tehnic Departament presaj, şef adjunct Departament presaj, şef proiect coordonator Direcţia Progres, şef serviciu Progres şi şef adjunct Departament caroserie. În anul 2011, a devenit director adjunct al activităţii Matriţe din cadrul Dacia, iar 3 ani mai târziu, a fost numit numit directorul acesteia.

 Dacia, după 15 ani sub tutela Renault

Despre activitatea Matriţe Dacia

Situat la Piteşti, Matriţe Dacia este singurul centru de proiectare şi fabricare a matriţelor din cadrul Grupului Renault. Întins pe o suprafaţă de 17.000 m2, acesta a fost complet modernizat, începând din anul 2007, cu investiţii în valoare de 25 de milioane de euro. În această perioadă, suprafaţa atelierelor s-a extins cu 60%, au fost achiziţionate echipamente noi, a fost reamenajat fluxul de producţie, iar angajaţii au beneficiat de formări specifice. Ca urmare, capacitatea de producție a crescut de şapte ori, Centrul Matriţe Dacia fiind specializat în conceperea şi realizarea utilajelor de ambutisare a reperelor de caroserie de mari dimensiuni. În activitatea de fabricaţie a matriţelor sunt puse în practică tehnologiile cele mai recente din domeniul ambutisării. La conceperea unui nou vehicul, Grupul Renault aplică principiile ingineriei simultane, context în care Matriţe Dacia contribuie prin verificarea şi îmbunătăţirea fezabilităţii pieselor ambutisate. Prin activitatea de fabricaţie matriţe din România, Dacia este singurul furnizor intern de utilaje de ambutisare al Grupului Renault, pentru aproape toate proiectele din lume. Uzine ale Renault şi Nissan din România, Maroc, India, Turcia, Slovenia, Argentina, Brazilia, Franţa, Spania şi Rusia au fost dotate sau sunt în curs de a fi dotate cu utilaje concepute la Matriţe Dacia.

 

Articole similare