Știri

(Video) Mercedes, Clasa X Edition sau EQC, în România

ercedes, Clasa X Edition sau EQC, în România

Primul SUV al noului brand complet electric EQ este gata să pornească la drum – iar EQC, construit la fabrica companiei de la Bremen, poate fi comandat inclusiv în România. Și nu este singurul Mercedes cu gust de aventură – deoarece divizia Vans a Mercedes-Benz Romania a pregătit și ea o ofertă specială pentru pick-up-ul Clasa X: Edition.

Este vorba despre noile modele limitate Clasa X Progressive Edition si Clasa X Power Edition, disponibile în țară până la sfârșitul lunii septembrie, la prețul de 32.200 Euro (fără TVA) pentru Clasa X Progressive și 37.150 Euro (fără TVA) pentru Clasa X Power Edition. Cele două versiuni sunt, practic, pachete de dotări speciale și includ (printre altele): vopsea metalizată, diferențial blocabil, sistem de navigație, cameră pentru mers înapoi, scaune încălzite, cutie de viteze automată cu 7 rapoarte sau pachetul „Style” (bare plafon, sistem de iluminat LED Performance, lămpi spate cu tehnologie LED și geamuri spate fumurii). Ambele sunt disponibile doar în versiunea X 250 d, diesel biturbo, de 190 CP.

Clienții români pot alege și noul SUV complet electric EQC, Mercedes dând startul producției la uzina de la Bremen, unde a fost integrat alături de modele hibrid sau clasice, cu motor cu combustie. EQC este, în schimb, nepoluant la clientul final, oferind în același timp o autonomie cuprinsă între 374 km si 416 km (WLTP). Prețurile pentru versiunea de bază încep de la 75.922 Euro (TVA inclus), EQC fiind eligibil pentru programul Rabla Plus. Un singur pachet opțional este cu adevărat notabil – Driving Assistance (cu prețul de 1.499 Euro în Romania – TVA inclus), gândit drept un nou pas intermediar către condusul autonom.

Mercedes, Clasa X Edition sau EQC, în România

Înmatriculările de autoturisme noi in Romania au crescut in iunie 2019 cu rapiditate – +15.04% fata de iunie 2018, atingând un volum de 14.082 exemplare. Pe primele 6 luni din 2019, numărul autoturismelor noi înmatriculate este de 71.620 unități, o creștere semnificativă – de +19.23% comparativ cu perioada similara din 2018. În schimb, volumul second hand este cu peste 11% mai mic în iunie (33.610 unități) și cu peste 7% mai redus pe primele șase luni (217.701 autovehicule), conform ACAROM (Asociația Constructorilor de Automobile din România).