Home Știri Mercedes Maybach S-Class, lux și exclusivism

Mercedes Maybach S-Class, lux și exclusivism

de

Abandonat în 2011, Mercedes reînvie numele Maybach, dar nu sub forma unui brand de sine stătător, ci a unei divizii exclusiviste. Mercedes Maybach S-Class a debutat în cadrul Salonului auto de la Los Angeles.

Mercedes Maybach S Class 1

Bazat pe versiunea cu ampatament extins a lui S-Class, Mercedes Maybach ridică pe noi culmi luxul și caracterul exclusivist ale acestuia. Lansat ca un concurent direct pentru Bentley Continental Flying Spur și Rolls-Royce Ghost, acesta măsoară 5435 mm în lungime, fiind cu aproximativ 20 cm mai lung decât „clasicul S-Class cu ampatament lung. Creșterea în dimensiuni se bazează în principal pe extinderea ampatamentului, linia generală a caroseriei și aspectul fiind cât se poate de asemănătoare cu ale modelului pe care se bazează. Totuși, la nivelul detaliilor remarcăm un spoiler frontal ușor modificat, apariția siglei Maybach în câteva locuri strategice și scurtarea portierelor față cu 66 mm, pentru a facilita extinderea celor din spate și, implicit, accesul către cele două locuri individuale propuse în locul banchetei.

Mercedes-Benz G Code Concept, un posibil crossover urban

Pentru a evita orice confuzie, oficialii germani au precizat cât se poate de clar că Mercedes Maybach nu este doar o versiune de top a lui S-Class, ci aparține unei divizii diferite, orientată către lux, ce are același statut ca și AMG.  Mercedes Maybach S-Class promite să fie cel mai silenţios model produs în serie din lume, multe îmbunătățiri fiind făcute în această direcție. Totodată, confortul oferit de locurile din spate e clar superior, atât la nivelului spațiului disponibil, cât și al celor două scaune individuale, care se pot extinde și înclina mai mult. De asemenea, numeroase finisaje și dotări vor fi speciale, fiind folosite exclusiv pentru modelele Maybach.

Mercedes Maybach S Class 10

În versiunea  S600, Mercedes Maybach este propulsat de motorul V12 de 6,0 litri, produs de AMG, care dezvoltă 530 CP şi 830 Nm. Consumul mixt este de 11,7 l/100 km, iar accelerația de la 0 la 100 km/h se realizează în 5.0 secunde. Versiunea S500 va avea sub capotă V8-ul twin-turbo de 4,7 litri (455 CP şi 700 Nm), iar cea de bază, S400 4Matic, va pune la bătaie 333 CP și 480 Nm produși de un V6 biturbo.

Mercedes CLA Shooting Brake, imagini-spion

Mercedes Maybach S-Class a debutat în cadrul Salonului auto de la Los Angeles, iar debutul comercial e programat pentru începutul anului 2015. Principalele piețe vizate sunt China, Orientul Mijlociu, Statele Unite și Rusia.

Articole similare

Comentarii închise.