Home Știri Mercedes va construi o nouă uzină în Brazilia

Mercedes va construi o nouă uzină în Brazilia

de

Un comunicat al agenţiei Reuters transmite că Mercedes intenţionează să construiască o nouă uzină în Brazilia, motivând decizia prin creşterea taxelor asupra automobilelor importate în ţara sud-americană.

Merc C-Class East London SA plant 2

Obiectul noii investiţii este asamblarea locală a limuzinelor Mercedes C-Class. Primele vehicule ar putea ieşi pe porţile fabricii începând din 2015, iar producţia anuală ar trebui să atingă cifre de ordinul a 20.000 de exemplare. Un purtător de cuvânt al mărcii germane a admis că „Mercedes este cu ochii pe Brazilia, însă mai avem în vedere şi alte locaţii“. Mercedes nu ar fi la prima incursiune pe teritoriul brazilian, din moment ce marca germană a asamblat modelele A-Class în fabrica sa de la Juiz de Fora, în intervalul dintre 1999 şi 2010. Această uzină produce, în prezent, vehicule comerciale.

Mercedes lansează modele economice cu motoare Dacia-Renault

Producătorii germani de automobile premium sunt foarte interesaţi de perspectivele pe care le oferă Brazilia, în virtutea creşterii pieţei din zonă. BMW a anunţat deja, în luna octombrie a anului trecut, că intenţionează să construiască o uzină acolo, iar Audi analizează chestiunea, o decizie urmând să fie luată, probabil, anul viitor.

Articole similare