Home Motorsport WRC: Sébastien Ogier (VW) câștigă pentru prima oară în Finlanda

WRC: Sébastien Ogier (VW) câștigă pentru prima oară în Finlanda

de

Pilotul echipei VW Sébastien Ogier și-a adjudecat pentru prima oară victoria în Raliul Finlandei. Pe locul 2 s-a plasat Thierry Neuville, iar pe 3, Mads Østberg.

Sebastien+Ogier+FIA+World+Rally+Championship+xJ3BDxdUj6hl

Raliul Finlandei a fost plin de neprevăzut, cu multe schimbări de lider pe parcursul probelor. Trei piloți s-au luptat pentru victorie – Sébastien Ogier (VW), Thierry Neuville (Ford) și Mads Østberg (Ford). În final, cei trei au terminat raliul la doar câteva zeci de secunde unul de altul. Pe prima poziție s-a clasat Sébastien Ogier, fiind urmat, la 36 s, de Neuville, și, la 57 s, de Østberg.

Latvala se impune în Grecia

Pentru Ogier, victoria din Finlanda este un vis devenit realitate. „E imposibil să descriu ce simt. După victoria din Suedia, pot spune că-i grozav să câștig două raliuri la rând în fața unor piloți nordici precum Østberg, Hirvonen și Latvala“, a declarat pilotul VW.

Lupta pentru locul 2, care s-a purtat între Neuville și Østberg, a fost chiar mai palpitantă decât pentru prima poziție. Cei doi piloți și-au schimbat frecvent locul în clasamentul general al raliului. Totul s-a decis în penultima specială, când Østberg a derapat și a pierdut astfel timp prețios.

Mikko Hirvonen, pilot al echipei Citroën, a terminat pe poziția a patra după ce a pierdut minute importante din cauza unei furtuni în ultima zi a raliului. 

RALIUL FINLANDEI, REZULTATE

 1. Sébastien Ogier   VW       2h43m10.4s
 2. Thierry Neuville  M-Sport Ford    +36.6s
 3. Mads Østberg    M-Sport Ford    +57.6s
 4. Mikko Hirvonen   Citroën     +1m21.6s
 5. Dani Sordo     Citroën     +6m08.5s
 6. Evgeny Novikov   M-Sport Ford   +8m39.7s
 7. Jari Ketomaa    Autotek Ford  +11m19.2s
 8. PG Andersson    AT Ford     +11m41.5s
 9. Robert Kubica    PH Citroën   +12m48.1s
10. Andreas Mikkelsen  VW       +13m42.0s

Articole similare